20 februari 2017

Gave tas, gave shop

Interview met lid Gavetas.nl

Screenshot homepage gavetas.nl Albert Wubs heeft een veelzijdige carrière achter de rug. Na jaren in een doe-het-zelf-zaak gewerkt te hebben, opende hij in 1990 een dierenpension en startte hij in 2012 de webshop Gavetas.nl. Eerst nog als ‘bijbaantje’ om de inkomsten aan te vullen, maar inmiddels is het een meer dan fulltime baan. We spreken Albert over zijn achtergrond, de plannen die hij nog heeft en hoe je een 9,3 scoort met reviews. 

Van alle markten thuis

Albert heeft het verkopersvak in een doe-het-zelf-zaak geleerd. “Ik kan alles verkopen, als ik er maar achter sta”, vertelt hij. De bouwcrisis zorgde ervoor dat hij noodgedwongen iets anders moest gaan doen. “In 1990 startte ik samen met mijn vrouw het dierenpension. Dat liep prima tot de volgende crisis in 2009. Wij merkten pas twee jaar later dat er echt een omslag was gekomen en we er iets bij moesten gaan doen. Een avond brainstormen en googelen leerde ons dat de URL www.gavetas.nl nog beschikbaar was. Fantastisch, want ik ben gek op tassen.”
Ze gingen gesprekken aan met leveranciers en kregen hulp van kinderen en aanhang. “We hadden vanaf het begin een advertentie op Google, maar meer niet. Toen mijn jongste zoon een stageplek kreeg bij een organisatie die advertentieruimte in- en verkoopt, is het balletje gaan rollen. B&S Media doet nu alles met Google voor ons en dat levert een hoop op.”

Zekerheid door Thuiswinkel.org

“Wij waren in het begin lid van een ander keurmerk, maar kwamen er via een uitzending van Kassa achter dat dit keurmerk geen zekerheid gaf en geen body heeft. Wij zijn daarna heel bewust lid geworden van Thuiswinkel.org, omdat dit een onafhankelijke partij is die direct checkt of je voldoet aan de wet- en regelgeving.” Albert geeft ook aan dat hij na de eerste check nog een hoop moest aanpassen aan zijn website. “Ik ben heel blij dat ze met die opmerkingen kwamen, want daardoor weet ik nu zeker dat mijn webshop aan alle eisen voldoet.”

Verantwoord groeien

De grootste uitdaging online ligt volgens Albert in de snelheid van de ontwikkelingen. Elk kwartaal moeten ze bijsturen om bij te blijven met de veranderende markt en wensen van de consument. Gelukkig krijgen ze goed advies van partners die ook in de gaten houden wat de markt en concurrentie doen. 
Er is online veel concurrentie, maar Albert maakt zich daar niet zo druk om. “Veel mensen denken ‘leuk een webshop, doe ik er wel even bij’. Maar zo werkt het niet. Inmiddels werken mijn vrouw en ik samen gemiddeld 100 uur in de week aan de webshop. Dat harde werken loont, want we hebben een 9,3 gekregen van onze klanten.” Op de vraag hoe Albert zijn toekomst ziet, is hij heel duidelijk: “Onze ambitie is niet om de grootste te worden, maar we willen wel bijblijven met goede artikelen die vallen binnen ons motto ‘Trendy tassen voor elk budget’. Daarbij willen we natuurlijk graag nieuwe merken aan ons assortiment toevoegen, maar dan moeten ze wel iets bijdragen aan ons huidige aanbod. We maken daarin verantwoorde keuzes en gaan nooit overhaast te werk”, besluit Albert.