14 februari 2017

Meer dan een ondersteunde rol

Schriftje met hand en pen, met het woord interview erop

Inmiddels is familiebedrijf Oldekamp Medisch al bijna 50 jaar actief binnen de therapeutische elastische kousen, ook wel steunkousen genoemd. Of je nu een beginnend sporter of een topatleet bent, iedere sporter heeft weleens last van spierpijn of blessures. En ook daar dragen zij nu hun ondersteunende steentje aan bij. Mariëlle Biesheuvel geeft ons een tipje van de sluier hoe zij het familiebedrijf up-to-date houden.

Met hun landelijke spreiding zijn zij niet alleen online, maar ook fysiek bereikbaar. Met vier vestigingen en door samenwerkingen met ziekenhuizen en aanmeetlocaties, kunnen zij hun klant altijd optimaal bedienen en hier zijn zij trots op! Inmiddels heeft Oldekamp Medisch ook meerdere webshops en verkopen zij ook online o.a. steunkousen, braces, inlegzolen en compressiekleding.

Maak gebruik van expertise

“Ons onderscheidend vermogen ligt in onze expertise en onze ervaring. Dat willen we dan ook volledig benutten”, aldus Mariëlle. Het is lastig om van de grote concurrent te winnen op het gebied van levertijd. “Daarom is het extra belangrijk dat de klantenservice perfect is, de verwachtingen van onze klanten worden overtroffen en dat we uitstekend advies geven. Het zijn van een toonaangevend specialist op het gebied van compressietherapie zorgt ervoor dat er voorsprong is ten opzichte van de grote spelers.” Als tip geeft Mariëlle mee dat het belangrijk is om de content van teksten goed af te stemmen op het interessegebied van de doelgroep. “Schrijf teksten die je passie en expertise laten zien. Op die manier wek je de interesse van je doelgroep, maar ook is deze unieke content goed voor je SEO.” Wees dus creatief met de teksten die je van de leverancier aangeleverd krijgt. Zo kun je direct laten zien dat jij weet waar je het over hebt.

Inspiratie 

Het is goed om te kijken naar andere webshops. Hoe pakken zij de dingen aan en wat vind ik zelf als klant prettig? Ook is het goed om naar congressen en beurzen te gaan, waaronder Shopping Today en de Webwinkel Vakdagen. “Deze vind ik zelf erg boeiend en leerzaam en zijn goed om te bezoeken,” aldus Mariëlle.