3 februari 2017

Webshop + fysieke winkel = perfecte combinatie voor VLVT

Lid aan het woord: VLVT

Het gemak van online bestellen gecombineerd met de service van een winkel, daar heeft Hugo Vis met VLVT bewust voor gekozen. Toen Hugo VLVT in 2015 overnam, werd er nog minimaal gebruik gemaakt van alle mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Kortom, een mooi project om op te pakken. “Mensen halen online hun inspiratie, maar willen vervolgens het product toch vaak voelen en zien”, vertelt Hugo.
Zeker 70% van de dames winkelt nog steeds graag bij de fysieke winkels, aldus Hugo. Een steeds groter gedeelte daarvan shopt ook online, maar vindt de beleving in de winkel minstens zo belangrijk. Daarnaast zijn er ook dames die het online winkelen prettiger vinden. VLVT, met inmiddels twee winkels in de Cornelis Schuytstraat, biedt de gasten thee aan die door Cafe Couture is ontworpen en op zaterdag en zondag een glaasje prosecco. Offline winkelen moet een uitje zijn en dit hoort echt bij het hogere segment. Daarbij is het hele plaatje belangrijk, van winkelinrichting tot personeel, verrassende nieuwe collecties en van een speciaal drankje tot een bijzondere draagtas. Als je dit niet leuk vindt om voor je klant te doen dan moet je echt geen modezaak beginnen.
De integratie tussen online en offline wordt steeds beter. De webshop heeft dezelfde look and feel als de offline shops. Daarnaast zijn zij online en via 0800-8189 gratis 7 dagen per week bereikbaar voor vragen. Zo kan er vrijwel altijd geholpen worden met specifiek advies over bijvoorbeeld de maat en pasvorm van een product, maar ook worden er stylingtips gegeven. Hugo merkt duidelijk dat steeds meer bezoekers van de online shop naar de winkel komen.
Consumenten zijn gebaat bij helderheid over hun online aankoop, VLVT heeft zich aangesloten bij Thuiswinkel.org om deze helderheid te waarborgen. “De combinatie van een fysieke winkel met een gecertificeerde webstore geeft de consument een betrouwbaar gevoel en Thuiswinkel.org heeft als onafhankelijke externe partij hier een unieke functie. De bijbehorende eisen en certificering zijn streng doch rechtvaardig. Je weet dat de (wettelijke) zaken op orde zijn en dat straalt direct vertrouwen uit naar de klant”.