31 januari 2017

Even voorstellen: nieuwe business partner PayIBAN

Business partner aan het woord

Logo payiban. Icoon van een mobiel met een vinkje.

Nieuwe business partner PayIBAN wil digitaal machtigen makkelijk maken voor iedereen. Het servicebureau voor digitaal machtigen biedt webwinkeliers een plugin, waarmee digitaal machtigen eenvoudig in iedere website, webwinkel of app wordt aangeboden.

We stellen ons eerst even voor

PayIBAN is een servicebureau voor digitaal machtigen. Digitaal machtigen (i.e. incassomachtigen) is een complexe betaaloptie om in een webshop in te bouwen. Met de introductie van digitaal machtigen via internetbankieren is de complexiteit alleen maar verder toegenomen.

De kennis en ervaring die wij hiermee hebben opgebouwd, gebruiken wij om producten en diensten te ontwikkelen die digitaal machtigen makkelijk maken voor iedereen: consumenten, ondernemers en ontwikkelaars.

Voor webwinkels bieden wij plugins en voor ontwikkelaars API’s waarmee digitaal machtigen eenvoudig in iedere website, webshop of app kan worden aangeboden. Voor consumenten ontwikkelen wij apps waarmee makkelijk machtigingen kunnen worden bijgewerkt en waarmee kan worden betaald.

Ons motto is dan ook: ‘digitaal machtigen makkelijk maken voor iedereen.’

Waarom zijn we business partner geworden van Thuiswinkel.org?

Wat iDEAL is voor eenmalige betalingen, dat is digitaal machtigen voor doorlopende betalingen. Wij geloven dat over 5 jaar 95% van alle bedrijven een of meerdere producten in de vorm van een abonnement verkoopt. Eenmalige betalingen betekent eenmalige inkomsten, en doorlopende betalingen leveren doorlopende inkomsten op. Doorlopende inkomsten betekent doorlopend kunnen blijven investeren en ontwikkelen. Dat is de basis van ieder succesvol bedrijf dat wil blijven concurreren en innoveren. De bedrijven die van deze nieuwe mogelijkheden het meeste voordeel kunnen hebben, zijn webwinkels.

Wat is op dit moment onze grootste uitdaging en hoe pakken we die aan?

Aan de ene kant is dat bekendheid vergroten van ons bedrijf en het promoten van de nieuwe mogelijkheden die digitaal machtigen te bieden heeft. Aan de ander kant natuurlijk ook het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Beiden vragen grote investeringen. Onze klanten laten zien dat digitaal machtigen heel veel voordelen heeft ten opzichte van de papieren machtiging of vinkje onder een bestelformulier. Op onze website laten wij deze showcases ter inspiratie zien.

Om deze uitdaging aan te gaan, willen wij vooral onze klanten op een podium zetten en aan alle leden van Thuiswinkel.org tonen. We willen zowel een online als fysiek podium opzetten waar iedereen zich kan laten inspireren vanuit het motto: een goed voorbeeld doet goed volgen.

Welke drie tips hebben we voor de leden?

  1. Selecteer willekeurig een of meerdere producten of diensten uit je huidige aanbod. Bedenk hoe je deze ook in de vorm van een abonnement aan je klanten zou kunnen verkopen. Je zult je verbazen over de nieuwe mogelijkheden.
  2. Digitaal machtigen maakt het mogelijk om producten of diensten in termijnen te betalen. Let daarbij op de financiële regels en richtlijnen, zodat je niet onbewust leningen aan je klanten verstrekt. Dat dient namelijk te voldoen aan de regels van AFM.
  3. Wil je starten met digitaal machtigen? Je hebt dan een incassocontract nodig. Vraag als eerste stap bij je bank een incassocontract aan. Het aanvragen duurt veelal langer dan je denkt. Een eigen incassocontract biedt het grote voordeel dat je incasso’s binnen twee werkdagen op je rekening hebt staan. Het incasseren via een PSP is ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat je gelden gemiddeld pas na 20 werkdagen op je rekening worden bijgeschreven.

Waar zijn we het meest trots op?

Dat we veel weten over digitaal machtigen en onszelf specialist kunnen noemen op het gebied van digitaal machtigen en SEPA-incasso. Maar ook dat we aan de vooravond staan van een wereld van nieuwe mogelijkheden. Onze klanten laten deze nieuwe wereld zien door de diensten en producten die zij aanbieden.

Waardoor laten wij ons inspireren?

Door onze klanten. Door gesprekken met klanten ontdekken, bedenken en ontwikkelen we nieuwe behoeftes en verbeteringen in onze diensten en producten.

Maar ook door onze missie en visie. Wij zien de bevestiging in de markt dat het verkopen van diensten en producten op basis van abonnementen de toekomst heeft. Bedrijven als Microsoft hebben de keuze gemaakt voor een ‘subscription-based business model’. Dat inspireert ons, omdat dit is wat wij geloven: de toekomst van bedrijven is gebaseerd op langdurige samenwerking met klanten, op doorlopende inkomsten om doorlopend te kunnen blijven investeren en innoveren.

Welke belangrijke online ontwikkelingen zien we op de korte en lange termijn?

In 2017 zullen de Nederlandse banken in hun communicatie meer aandacht gaan besteden aan incassomachtigen. Ondernemers zullen langzaam bewuster worden van de nieuwe mogelijkheden, maar vooral ook van de kostenbesparingen en tijdwinst die digitaal machtigen oplevert ten opzichte van papieren machtigingen. Vooral het gebruik van zakelijke machtigingen zal in 2017 als eerste een opmars kennen, omdat deze variant voor B2B-gebruik een aantal grote voordelen heeft ten opzichte van de consumentenmachtiging.

De komende jaren zullen steeds meer bedrijven, goede doelen en verenigingen overstappen van papieren naar digitale machtigingen. Dan zal duidelijk en vooral zichtbaar worden dat bedrijven die abonnementen verkopen sneller groeien en innoveren dan bedrijven die dat (nog) niet doen.

Auteur: Elio Tagliola, oprichter PayIBAN