31 januari 2017

Een gat in de plantenmarkt

Interview met lid 123kamerplanten.nl

overzichtsfoto van magazijn 123kamerplanten.nl Sinds 2011 is Michiel Ingen Housz al actief binnen de plantenwereld. Begonnen met het bevoorraden van bouwmarkten, liep het al snel uit tot een webwinkel waarmee hij succesvol is in een groeiende branche. Geen gemakkelijke klus, er komt namelijk veel meer bij kijken dan bij een ‘gewone’ levering. 

“Je hebt geluk nodig om te kunnen groeien”

Het begon allemaal vanuit zijn studentenkamer. “Ik had helemaal niks en kon ook niks. Je hebt geluk en een goed netwerk nodig om te kunnen groeien”, vertelt Michiel.  Door zijn werk in de bouwmarkten ontdekte hij een gat in de markt. Het beginnen van een webshop met planten niet iets wat je zomaar doet. “Je hebt te maken met het verzenden, de bevoorrading, de kennis van de verschillende producten en het verzorgen van een levend product. Er moet rekening gehouden worden met temperatuur en afstand van het verzenden van de planten. Die kennis moet je wel in huis hebben.” 

123zimmerpflanzen.de

Nadat er e-mails uit het buitenland binnenkwamen met daarin de vraag of Michiel ook niet in het buitenland wilde gaan leveren, is hij de opties gaan verkennen. Inmiddels is de Duitse website helemaal geoptimaliseerd en kan ook daar de naamsbekendheid opgebouwd worden. “De eerste stap is het vinden van het juiste personeel. De website moet aan alle standaarden voldoen van een typische Duitse website.” 

“Je moet de consument geen reden geven om niet te bestellen”

Michiel probeert zo veel mogelijk rekening te houden met zijn klanten. “Als mensen waarde hechten aan een keurmerk, dan moet dat er zijn”. Daarom zijn ze lid geworden van Thuiswinkel.org. Bij 123kamerplanten.nl wordt er gedacht én geluisterd naar de klant. “Laat je leiden door de klant voor energie en inspiratie. Pushen is niet nodig zolang je naar de klant luistert. Geef iets wat de consument wil en verwacht. Dat werkt belonend.”