24 januari 2017

Data Driven Commerce leidt uiteindelijk tot betere commerciële prestaties

logo data driven commerce Met nog maar anderhalve maand te gaan staat Data Driven Commerce alweer voor de deur, het event van Twinkle dat zich richt op de toekomst van data gedreven omnichannel commerce processen. Hoe kun je data inzetten om jouw klanten over alle kanalen heen dezelfde persoonlijke ervaring te bieden? Een vooruitblik met Kevin Raaijmakers, marketing manager B2B bij Philips en één van de sprekers op het event, donderdag 9 februari in DeFabrique te Utrecht.

Waarom moeten professionals naar Data Driven Commerce komen? Hoe worden ze verrijkt?

Nieuwe technologieën brengen nieuwe mogelijkheden met zich mee. Voor retailers breekt het tijdperk aan dat je shoppers op de winkelvloer net zo nauwkeurig kunt volgen en adviseren als online al het geval is. Met veel nieuwe mogelijkheden als gevolg. Daarnaast test Philips voor haar eigen consumer producten zoals Hue met bijvoorbeeld virtual reality, waar verrassend veel gebruik van wordt gemaakt én data uit wordt gegenereerd.

Waarom denkt u dat u gevraagd bent voor DDC? En waarom heeft u 'ja' gezegd?

Philips brengt innovatie in de praktijk waardoor we een praktijkgericht verhaal kunnen brengen waar veel concrete handvatten aan vast zitten. Nieuwe business modellen en technologieën worden niet succesvol zonder goede samenwerkingen. Wij hopen vanuit de sessie reacties of nieuwe samenwerkingen te krijgen die ons beter en slimmer maken.

Kunt u het begrip in Jip en Janneke-taal uitleggen, dus ook voor marketeers die er eigenlijk niets mee hebben? Waarom is het voor hen ook van belang?

DDC geeft inzicht in hoe klanten daadwerkelijk evalueren en beslissen. Je krijgt inzichten op veel hoger granulariteitsniveau (korreligheid, red.) waardoor je je marketingstrategie en -tactieken veel beter en efficiënter kunt inzetten. Daarbij is het real time, dus kun je sneller testen en aanpassen. Uiteindelijk leidt het tot de juiste propositie voor de juiste klant op het juiste moment. En daarmee voor betere commerciële prestaties.

Hoe is uw visie op Data Driven Commerce? Kunt u een voorbeeld geven van hoe dit bij Philips is geregeld?

Enerzijds bieden we onze klanten diensten om winkelbeleving op basis van data te sturen. Anderzijds gebruiken we DDC om onze commerciële prestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld door via onze eigen online sales of door VR toe te passen op de fysieke winkelvloer.

U bent nu ruim twee jaar werkzaam bij Philips. Welke doelen heeft u persoonlijk en voor uw organisatie bereikt?

De switch van conventionele verlichting (zoals gloeilampen, red.) naar connected led lighting (Hue, implementatie in The Edge) is een enorme stap voor mijzelf alsook voor Philips. Met Connected Lighting leveren we veel meer dan alleen licht en lossen we andere problemen op. Het gaat over het optimaal gebruiken van je kantoor, zorgen dat je huis verschillende sferen kan hebben geregeld via je smartphone en shoppers in winkels begeleiden naar het juiste product of schap. Hiermee veranderen neit alleen onze producten maar ook onze eigen marketingstrategie. Point of sale, customer journey, distributie, alles moet worden bekeken. En omdat alles connected is, hebben we veel inzicht in hoe onze klanten onze producten daadwerkelijk gebruiken.

Wat is momenteel uw grootste uitdaging op marketinggebieden, en dan specifiek voor Philips?

De introductie van Connected Lighting zorgt voor nieuwe buying persona's maar vooral ook nieuwe customer journeys. Zowel in B2C als B2B. Deze verandering managen, bij onze klanten, retailers, kanalen in een bedrijf dat 125 jaar oud en marktleider in conventionele technologie is, is onze grootste uitdaging.

Korting voor leden van Thuiswinkel.org

Leden van Thuiswinkel.org kunnen met korting Data Driven Commerce bezoeken! Reserveer je ticket hier, kies in het menu voor ‘Leden Thuiswinkel.org' en ontvang €100,- korting op je entree.