20 januari 2017

Trends voor 2017 vanuit onze achterban

Kleding rek Internet staat vol met trendlijstjes vanuit de e-commercebranche. Maar wat is waar? Tijd voor Thuiswinkel.org om bij haar eigen achterban de belangrijkste vragen te inventariseren. Dit is wat jullie belangrijk vinden.

Cross-border ondernemen

Steeds meer webshops die aangesloten zijn bij Thuiswinkel.org, hebben vragen over cross-border ondernemen. De landen die jullie meestal het eerst betreden, zijn België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk – alhoewel de animo voor laatstgenoemde sinds de Brexit is gedaald. Thuiswinkel.org strijdt voor eenduidige Europese regels, zoals een versimpeld btw-systeem, en is aangesloten bij Ecommerce Europe. Leden
van Thuiswinkel.org mogen daardoor automatisch het Europese keurmerk Ecommerce Europe Trustmark voeren.

Zo helpt Thuiswinkel.org je op weg over de grens:

  • Internationaal vertrouwen met Ecommerce Europe Trustmark;
  • Inzicht in internationale e-commercecijfers;
  • Een handige cross-border checklist.

Battle om de B2B-klant

Steeds meer zzp’ers en inkopers oriënteren zich online, met als gevolg dat zij ook vaker hun aankopen online doen. Veel B2B-bedrijven zetten daarom de stap naar online. Tegelijkertijd ontwikkelen ook consumentenwebshops een aantrekkelijk aanbod voor zakelijke klanten. Logisch, want het gemiddelde orderbedrag van zakelijke bestellingen ligt vaak een stuk hoger dan bij consumentenaankopen. Ter indicatie: ongeveer een kwart van de Thuiswinkel.org-leden verkoopt (ook) aan bedrijven. Tel daarbij de opkomst van B2B-marktplaatsen zoals Alibaba op en de strijd om de B2B-klant begint. Wat zijn jouw plannen?

Zo helpt Thuiswinkel.org je op weg in de battle:

  • Meer conversie met het Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk;
  • Praktische webinars over ‘Toetreden in de B2B-markt’ tot en met ‘Zoekmachine-optimalisatie’;
  • Sluit je aan bij de expertgroep B2B-commerce van ShoppingTomorrow.

Ultieme gebruiksvriendelijkheid én veiligheid

De eisen voor het online winkelen worden steeds hoger. Klanten verwachten een probleemloze ervaring bij het online winkelen en bij de geringste vorm van complexiteit haken ze af. iDEAL, QR-codes of zelfs de vingerafdruk hebben online betalen al een stuk makkelijker gemaakt. Maar hoe fijn zou het zijn als klanten niet overal apart een account met persoonsgegevens hoeven aan te maken en wanneer ondernemers geen ‘dummy’- gegevens meer krijgen? Thuiswinkel.org stimuleert de overheid en het bedrijfsleven actief bij de ontwikkeling van online identificatiemethodes, zodat klanten zich met één inlog bij alle webshops kunnen identificeren. Handig!

Zo helpt Thuiwinkel.org je veilig op weg:

  • Inzet voor een simpele, breed toepasbare online identificatiemethode zoals iDIN;
  • Wij testen jouw webshop op de meest voorkomende ictkwetsbaarheden;
  • Wij koppelen je aan een groot netwerk van business partners.