16 januari 2017

Van modemeisje naar internationale Fashion Queen

Modemeisje Josh V

De Amsterdamse mode-onderneemster Josh Veldhuizen richtte in 2011 haar fashion- en lifestylelabel JOSH V op. Inmiddels, bijna 6 jaar later, verovert ze de nationale en internationale markt met toegankelijke en tegelijkertijd luxueuze, prêt-à-porter collecties die thuishoren in de garderobe van iedere zelfbewuste vrouw die graag stijlvol voor de dag wil komen.
JOSH V is een ambitieus en trendsettend modemerk, dat graag innoveert en voortdurend zicht houdt op de nieuwste technologische ontwikkelingen in de wereld. Manager E-business bij JOSH V, Bob Jaspers Focks, neemt ons daarom mee in de wereld van online marketing, conversies en social media.

Opstart en Thuiswinkel.org

Josh Veldhuizen wist binnen enkele jaren een vooraanstaand mode-imperium op te bouwen, welke zich inmiddels heeft ontwikkeld tot één van de snelst groeiende modemerken van Europa. Het label staat bekend om haar stijlvolle en elegante collecties met een herkenbare luxueuze signatuur. De collecties zijn zeer vrouwelijk en bestaan uit hoogwaardige materialen, doordachte details en verfijnde afwerkingen.

Met het vooruitstrevende karakter van JOSH V werden de pijlen al snel gericht op online verkopen, waarnaar JOSH V in 2012 online ging met haar eigen webwinkel www.joshv.com. Vervolgens werd in juli 2014 Bob aangenomen als manager E-business. De visie ‘doe het goed of doe het niet’ is voor Bob erg belangrijk bij het ontwikkelen en verbeteren van websites. Binnen twee maanden na Bob zijn komst sloot JOSH V zich dan ook aan bij Thuiswinkel.org.  “Ik vond dit om drie redenen heel belangrijk. Ten eerste krijg je een goede screening op juridisch gebied. Dat is voor de klant én voor ons fijn. Zo weten we bijvoorbeeld zeker dat we aan de cookiewetgeving voldoen en is ons retourproces netjes op orde. Ten tweede kreeg www.joshv.com een technische screening. De site werd van onder tot boven getest op technische mankementen. En ten derde, het werkt conversie verhogend. De consument krijgt er een veilig gevoel bij, waardoor we meer verkopen”, vertelt Bob.

Een website is als een schilderij

“Een website is als een schilderij, het is nooit echt helemaal af en kan altijd beter. Stem je schilderij goed af op je doelgroep. Elke bezoeker heeft zijn eigen wensen”, vertelt Bob. Het is belangrijk om kritisch, met oog voor detail, door de ogen van je doelgroep naar je website te kijken. Dit is dan ook de tip die hij aan zijn mede-ondernemers mee wil geven. “Ken je doelgroep en weet wat je doelgroep online van je verwacht. Daarbij kan je veel kanten op, dus is het echt essentieel om dit zo helder mogelijk te krijgen. Wees daarna realistisch wat past binnen je budget. Ga geen zaken live zetten die niet volledig getest en echt af zijn. Ga bijvoorbeeld geen app lanceren die geen echte toegevoegde waarde levert in de ogen van je klant, of die niet goed doorontwikkeld is door een niet toereikend budget. Doe het goed of doe het niet.”, aldus Bob. Met deze insteek heeft JOSH V zowel haar aantal online bezoekers en volgers, als de omzet jaarlijks zien verdubbelen.

Ruim 200K volgers

JOSH V is trendsettend op het gebied van social media en online marketing, waarbij de aandacht is gericht op interactie met haar modeconsumenten en ‘online followers’. Meerdere kanalen, zoals Facebook, Instagram en Youtube worden actief ingezet. “Social commerce is één van de belangrijkste manieren om echt een connectie te maken met je doelgroep. Ons bereik via @joshveld en @JOSHVHQ is inmiddels enorm!”, vertelt Bob. “We houden zo’n 200K volgers op de hoogte van het laatste modenieuws.”

Grenzeloze ambitie

Vandaag de dag is JOSH V online wereldwijd te verkrijgen! Daarnaast liggen de collecties in elf landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Polen en Portugal. De focus ligt op het optimaliseren van de websites en deze de looks and feels te geven, die aansluiten bij het land. “Het geven van een lokale experience aan de klant, stimuleert uiteindelijk de internationale groei, zowel on- als offline”, zegt Bob.

Wensen leiden tot inspiratie

“We halen onze inspiratie uit de wensen van de klant, de maatschappij en innovaties in de markt. Spiegelen werkt ook altijd goed om te zien wat er mist, maar ook om te kijken wat niet werkt”, vertelt Bob. Andere inspiratiebronnen zijn de mensen binnen team JOSH V. “We zijn professioneel, servicegericht en hebben een positieve houding. Iedereen beschikt over unieke kwaliteiten. Tevens hebben nieuwe medewerkers natuurlijk ook altijd weer een andere kijk op de standaard visie binnen een bedrijf, een frisse blik”, sluit Bob af.