16 januari 2017

Grote verschillen tussen online betaalmiddelen

Vergelijken, onderhandelen en sturen op gebruik aan te raden

druk op toetsenbordknop betalen

De opbouw en hoogte van tarieven van aanbieders van betaalmethoden voor webwinkels verschillen sterk. Ook zijn er duidelijke verschillen in de kosten van de betaalmethoden zelf. Bij toonbankbetalingsverkeer (pinnen, contant, creditcard etc.) zijn ondernemers sterk gefocust op kosten. Bij webtransacties laten ondernemers zich vooral leiden door gemak en klantvoorkeur. In vergelijking met toonbankbetalingsverkeer is webbetalingsverkeer nog gering in omvang (6,5 miljard transacties versus 142 miljoen transacties en 136 miljard omzet versus 8,4 miljard), maar wel groeiend en ook aan belang winnend in offline-omgevingen. Om die reden moeten ondernemers de kosten regelmatig vergelijken, stevig onderhandelen met hun aanbieders en sturen naar de meest efficiënte betaalmiddelen.

Belangrijkste kostenposten

Onderzoek door Panteia laat zien dat bij toonbankbetalingsverkeer de interne (personeels)kosten het grootste deel van de totale kosten voor hun rekening nemen (67%). Bij online betalingen zijn de kosten verbonden aan menselijk handelen beperkt (5%). De kosten worden vooral bepaald door de kosten die de Payment Service Providers (PSP’s) in rekening brengen voor hun, uiteenlopende, diensten en de kosten van de betaalmethoden zelf. Driekwart van de webshops maakt gebruik van een PSP. Wat betaalmethoden betreft zijn iDEAL en een overschrijving het goedkoopste, terwijl Afterpay/Klarna en Paypal het meest kosten. 

Zes cases

Er zijn ongeveer 32.000 webwinkels met het zwaartepunt op internetverkopen en eens zoveel webshops van voornamelijk fysieke bedrijven. De meeste webwinkels zijn klein tot zeer klein (94%: 1 werkzame persoon). Voor het onderzoek zijn zes cases uitgewerkt met een duidelijke variatie in de omvang van de kosten. De totale transactiekosten variëren van 0,3% tot 2,9% van de omzet. Het percentage kosten wordt hoger bij weinig transacties en bij een relatief hoog gebruik van achteraf betalen en creditcards of PayPal. Overigens worden PayPal en achteraf betalen wel vaak aangeboden als betaalmiddel, maar in Nederland nog weinig gebruikt. IDEAL is met afstand het meest gebruikte betaalmiddel (56%), gevolgd door de creditcard (12%).

Ordegrootte totale kosten

Het onderzoek was er niet op gericht om de totale kosten van webbetalingsverkeer in kaart te brengen, maar er kan wel een indicatie worden gegeven. De totale kosten zouden in de ordegrootte van maximaal € 250 miljoen liggen in 2015. Van dit bedrag is ongeveer €135 miljoen afkomstig uit de verkoop van producten. Ter vergelijking: in 2014 bedroegen de totale kosten van het toonbankbetalingsverkeer € 1,33 miljard oftewel 1,2% van de consumptieve toonbankbestedingen.

Download hier het onderzoek (pdf)