21 december 2016

Even voorstellen: nieuwe business partner Sooda Internetbureau

Business partner aan het woord

sooda logo

Er valt online veel voordeel te behalen door prijzen te vergelijken. Sooda Internetbureau maakt dat mogelijk met vergelijkingssites en biedt samen met webshops een transparant en compleet aanbod. Het moet duidelijke zijn welke opties beschikbaar zijn en welke voor- en nadelen er zijn.

We stellen ons eerst even voor

Sooda Internetbureau is de onderneming van Marnix de Munck en exploiteert de vergelijkingssites internetvergelijk.nl en verzekeringvergelijk.nl. We werken samen met verschillende webwinkels en aanbieders om consumenten een compleet aanbod te presenteren. “Wees transparant” is het motto van Sooda en we hechten hier veel waarde aan.

Toegang tot internet biedt consumenten de kans om veel meer informatie te vergelijken, bijvoorbeeld over internetabonnementen en verzekeringen. Consumenten hoeven niet langer zelf de aanbiedingen van diverse providers en verzekeraars op een rij te zetten. Het moet duidelijk zijn welke opties er beschikbaar zijn en wat de voor- en nadelen voor consumenten zijn. Het is de transparantie die van toegevoegde waarde is binnen een (online) vergelijking.

Waarom zijn we business partner geworden van Thuiswinkel.org?

We zoeken bij Sooda Internetbureau doorlopend naar nieuwe mogelijkheden tot exposure en netwerken, gecombineerd met de mogelijkheid om vertrouwen uit te stralen naar onze bezoekers. We vinden het van belang ons aan te sluiten bij de grootste autoriteit op het gebied van thuiswinkelen. Daarnaast hebben we de vergelijkingssites kunnen opbouwen door kennis met anderen te delen en andersom te profiteren van de input die zij ons verschaffen. We denken dat Thuiswinkel.org goed aansluit op die filosofie en wilden daarom graag business partner worden.

Wat is op dit moment onze grootste uitdaging en hoe pakken we die aan?

Een zo compleet mogelijk aanbod te presenteren op internetvergelijk.nl. Er schieten, onder andere door de opkomst van glasvezeltechnologie, allerlei nieuwe providers uit de grond. We willen een zo compleet mogelijk aanbod schetsen, zodat consumenten de volledige markt kunnen overzien en op basis daarvan een keuze kunnen maken. We zoeken doorlopend naar nieuwe providers en bekijken het aanbod van bestaande aanbieders. Op die manier brengen we de markt zo goed mogelijk in kaart. Dit combineren we met een heldere presentatie, op een wijze die het voor bezoekers daadwerkelijk gemakkelijker maakt om een vergelijking te maken.

Welke 3 tips hebben jullie voor onze leden?

  • TIP 1: Het is vooral van belang om een website ook mobielvriendelijk te maken. Google heeft recent aangegeven websites met een mobielvriendelijk karakter (of een mobielvriendelijke variant) beter te waarderen en te belonen met hogere posities in de zoekresultaten.
  • TIP 2: Start een blog. Het is voor ons een geweldige methode om onze kennis te delen met bezoekers en tegelijkertijd aan de (long-tail) vindbaarheid op belangrijke zoekwoorden te werken.
  • TIP 3: Probeer de klantbelevenis zo persoonlijk mogelijk te maken. Dat is online een uitdaging en vooral binnen de branche voor vergelijkingen. Iedere mogelijkheid om het persoonlijker te maken vormt voor alle leden pure winst.

Welke belangrijke online ontwikkelingen zien we op de korte en lange termijn?

We merken dat een groeiende groep consumenten begrijpt hoe er online voordeel te behalen valt, bijvoorbeeld door vergelijkingen. We willen daar graag op inspelen met de websites die vergelijkingen mogelijk maken. Het legt de macht in handen van de consument, waardoor providers en verzekeraars zich naar de wens van de klant zullen moeten schikken.