16 december 2016

Frans mentornetwerk helpt startups groeien

Rens Rovers, Prins Constantijn e.a. poseren voor foto Rens Rovers, eigenaar van reRandeR en lid van de Commissie E-commerce bij Thuiswinkel.org, was vorige week in Parijs met DutchBasecamp en StartupDelta’s voorzitter Prins Constantijn van Oranje. Tijdens dit bezoek lanceerde DutchBasecamp in samenwerking met de Nederlandse ambassade een mentornetwerk dat startups, dus ook webwinkels, helpt om in Frankrijk te groeien.
Bij de lancering waren vier Nederlandse startups aanwezig, waaronder Rens Rovers. Zijn webshop maakt een sterke groei door en wil internationaal uitbreiden. Het mentornetwerk ondersteunt de groep met kennis over doelgroepen, marktstrategieën en netwerktips. Het netwerk bestaat uit ervaren professionals en ondernemers uit Frankrijk die de startups tijdelijk gaan ondersteunen bij hun uitbreiding.

Financiering in Nederland blijft een probleem

Tijdens de bijeenkomst werd onder andere besproken dat het aantrekken van financiering in Nederland een probleem blijft. Prins Constantijn en StartupDelta proberen het financieringsklimaat in Nederland te verbeteren. “We hebben het onder andere gehad over problemen rond het aantrekken van financiering en het startup-klimaat in Nederland en Frankrijk. Ook heb ik het met Nederlandse ondernemers gehad over de monopsonies, zij herkenden dit vraagstuk ook”, vertelt Rens.

Rens Rovers ontmoet Prins Constantijn

Nederlandse ambassade kan helpen

“Voor organisaties die de grens over willen is het goed om te weten dat partijen als DutchBasecamp, StartupDelta, maar zeker ook de lokale Nederlandse ambassade een goed netwerk hebben om je te ondersteunen. Ik wist bijvoorbeeld niet dat het in Frankrijk mogelijk om een French Tech Ticket (http://www.frenchtechticket.com) aan te vragen om in Frankrijk van start te gaan. Helaas is het tweede seizoen inmiddels gesloten, maar er zal waarschijnlijk weer een nieuw seizoen aankomen”, vertelt Rens.

Organisaties die internationaal willen uitbreiden kunnen zich nog aanmelden voor het mentornetwerk via DutchBasecamp.