30 november 2016

‘Everyone deserves a little luxury’

cadeaubox winkelstraat.nl Een droom die werkelijkheid wordt, dat is toch wel de wens van veel mensen. Joost van der Veer realiseerde zijn droom toen hij Winkelstraat.nl oprichtte. Hij speelde al langer met de gedachte om als zelfstandige aan de slag te gaan en na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in de online business was het in 2012 dan zover. Hij koppelde een online platform aan onafhankelijke boutiques met bijzondere en exclusieve kleding. Door deze verschillende gebieden van kennis bij elkaar te brengen, creëerde hij een krachtige retailformule.

“In feite zijn wij een online marketplace voor luxe modeboutiques,” aldus Joost. “We ontzorgen de winkelier volledig op het gebied van e-commerce. Wij leveren niet alleen de techniek, maar verzorgen ook de productfotografie, klantenservice, betalingen en online marketing. Iets wat op individuele kleine schaal vaak erg tijdsintensief en kostbaar is.”

De reden waarom Winkelstraat.nl een online platform biedt aan de boutiques, is eenvoudig. “Vaak ontberen deze winkels zelf de kennis, het geld en ook zeker de tijd om een goede webwinkel op te zetten. Wij helpen hen hierbij en nemen de nodige zorgen uit handen, zodat zij zich kunnen richten op hun eigen winkel en de inkoop.” Dat hier behoefte aan was in Nederland, blijkt wel uit het feit dat het team van Winkelstraat.nl inmiddels uit zo’n dertig personen bestaat.

Meten is weten

Op de vraag hoe Winkelstraat.nl zo snel heeft kunnen groeien, is Joost duidelijk. “Door hard te werken en goed te luisteren naar de wensen van de klant. Wij analyseren onze data op dagelijkse basis en kunnen zo uitstekend inspelen op seizoenspatronen en trends.” Dat de klanten de serviceverlening waarderen, blijkt wel uit het reviewgemiddelde van een 9,5. “Excellente service staat bij ons vanaf start op nummer 1. Ons customer services-team, ook wel happiness-team genoemd, neemt een belangrijke plek in binnen onze organisatie. Daarnaast gaan we ver in de verschillende bezorgopties. Zo kunnen klanten hun bestelling ook ’s avonds in ontvangst nemen en bieden we sinds kort same-day delivery aan.”

De toekomst van Winkelstraat.nl is zeker rooskleurig te noemen volgens Joost. Het platform is nog lang niet uitgegroeid en voor de nabije toekomst staan een uitbreiding naar het buitenland en het uitbreiden van het aanbod op het programma. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in de Personal Shopping-afdeling. “Hier is al langere tijd veel vraag naar. We bedienen juist ook graag een klantengroep die weinig tijd heeft om te shoppen.” Op deze manier bouwen Joost en zijn team beetje bij beetje verder aan het uitdragen van hun missie: “Everyone deserves a little luxury”.