24 november 2016

De webwinkel als lead-generator

Fietsen van pro e-bike
“Wil je een eigen winkel beginnen? Dan moet je dat gewoon doen.” Deze woorden van Richard van der Spek, eigenaar Pro E-Bike, zijn kenmerkend voor zijn ondernemerschap. Richard is in 2012 met een vriend gaan onderzoeken welke kansen er op de online markt waren. Ze kwamen uit op elektrische fietsen en bedachten direct het concept: klanten kunnen een proefrit aan huis doen en ook de reparaties worden bij de klanten thuis uitgevoerd. Alles om het de doelgroep zo makkelijk mogelijk te maken. 


In 2013 is Pro E-Bike echt van start gegaan en ze hebben het meteen goed aangepakt. Dat bleek ook uit de prijs voor beste prijs/kwaliteit-verhouding die ze in datzelfde jaar voor het eerst in ontvangst mochten nemen. Het was de eerste van vele prijzen, want de drie jaar die daarop volgden, hebben ze ook gewonnen. 

“Puur fysieke winkels redden het niet”

Waarom is Pro E-Bike online begonnen? “Het viel ons op dat veel fysieke winkels het niet redden, maar wel als online shop. Met dat als achterliggende gedachte zijn we online gestart. Online is voor Pro E-Bike dan ook een echte lead-generator. Mensen maken online een afspraak en daar volgen de verkopen uit bij de mensen aan huis”, vertelt Richard van der Spek.

Inmiddels is Pro E-Bike niet alleen meer online en bij de klant thuis te vinden, maar ook in een eigen showroom. Een laagdrempelige manier om vrijblijvend een kijkje te nemen en informatie en advies in te winnen. “Mensen willen het product van tevoren zien en voelen, zeker vanwege de hoge bedragen. In de showroom kunnen we ze woord staan en uitleg geven.” 

Een keurmerk voor vertrouwen

Sinds december 2013 draagt Pro E-Bike het Thuiswinkel Keurmerk. “We hebben hier een heel bewuste keuze voor gemaakt. Een onbekende webshop heeft in het begin nog geen vertrouwen op kunnen bouwen. Door een betrouwbaar keurmerk te omarmen, wordt er direct al een beter beeld bij de consument opgewekt,” vertelt Richard.