15 november 2016

Ook Kieskeurig.nl toont het Thuiswinkel Waarborg logo

Laptop met kieskeurig.nl

Kieskeurig.nl, de vergelijker voor alles met een stekker, helpt consumenten bij de aankoop van een product bij een betrouwbare webshop. Dit doen zij  o.a. door het tonen van het Thuiswinkel Waarborg-logo bij de webshops die dit keurmerk mogen dragen. Lees hieronder wat Kieskeurig.nl nog meer doet.

Strenge aansluiteisen

Kieskeurig.nl wil haar bezoekers alleen doorsturen naar betrouwbare webshops. Daarom staat een webshop pas op Kieskeurig.nl als het voldoet aan de strenge aansluiteisen. Hiermee wordt voorkomen dat malafide webshops hun producten via Kieskeurig.nl aan kunnen bieden. Malafide webshops zijn bijvoorbeeld webshops die producten voor een korte periode online plaatsen tegen een zeer lage prijs, om vervolgens weer te verdwijnen met het geld van de consument. De producten worden uiteraard nooit geleverd.
Staat een webshop online, dan houdt de controle niet op. Kieskeurig.nl heeft een speciale afdeling die zich bezighoudt met fraude en misleiding. Indien een winkel zich niet aan de voorwaarden van Kieskeurig.nl houdt, worden de nodige stappen ondernomen. Houdt de webshop zich vervolgens nog steeds niet of weer niet aan de regels, dan kan dit uiteindelijk betekenen dat de webshop niet meer wordt toegelaten op Kieskeurig.nl.

Testbestelling

Daarnaast voert Kieskeurig.nl testbestellingen uit naar aanleiding van signalen uit de markt of opvallende reviews. Op deze manier controleren zij of de webshop zich aan de voorwaarden houdt. De testbestellingen worden door een onafhankelijke partij uitgevoerd. 

Reviews

De reviews op Kieskeurig.nl worden stuk voor stuk handmatig gecontroleerd door een team van getrainde moderators. Zij voeren diverse checks uit om de betrouwbaarheid van de reviews te waarborgen. Ook wordt er vaak om een aankoopbewijs gevraagd. Dit wordt gedaan om te controleren of de reviewer het product echt in bezit heeft.

Thuiswinkel Waarborg op Kieskeurig.nl

Daarnaast werkt Kieskeurig.nl samen met Thuiswinkel.org. Dit betekent dat we informatie met elkaar uitwisselen, maar ook dat Kieskeurig.nl het Thuiswinkel Waarborg logo toont bij de webshops die deze mogen dragen. Op deze manier biedt Kieskeurig.nl haar bezoek een extra beetje houvast.

Meer over het keurmerk Thuiswinkel Waarborg >