14 november 2016

Verbeterde online identificatie met iDIN

iDIN logo

Nederlandse consumenten kunnen zich binnenkort met een en dezelfde tool identificeren bij verschillende online dienstverleners, waaronder verzekeringsmaatschappijen, overheden en webwinkels. Met de komst van iDIN behoren de frustraties van vergeten gebruikersnamen en wachtwoorden snel tot het verleden, terwijl de online dienstverlener wel met zekerheid de identiteit van de consument kan vaststellen.

De online identificatiemethode iDIN werkt op dezelfde manier als de alom bekende betaaltool iDEAL. Consumenten selecteren de naam van hun bank, waarna zij zich via hun bankgegevens kunnen verifiëren. Op dit moment nemen de meeste consumentenbanken, waaronder ABN-AMRO, ING en Rabobank, deel aan dit project.

Deze nieuwe methode van online identificeren en inloggen wordt al vanaf het begin van 2016 getest met verschillende instanties, waaronder de Belastingdienst. Uit de pilot kwam duidelijk naar voren dat zowel consumenten als online dienstverleners zeer te spreken zijn over iDIN. Zo vindt 84% van de gevraagde consumenten iDIN gemakkelijk te gebruiken, terwijl bijna 80% er een veilig en vertrouwd gevoel bij krijgt.

Voordelen voor webwinkels

Thuiswinkel.org is altijd al een voorstander geweest van een algemene online identificatiemethode en juicht de komst van iDIN dan ook van harte toe. “Niet alleen is het uitrollen van iDIN een goede zaak voor de Nederlandse consument dankzij de verbeterde gebruikerservaring, ook de acceptanten, waaronder webwinkels, spinnen hier garen bij”, aldus Martijn Hos, Directeur Belangenbehartiging & Beleid bij Thuiswinkel.org.

“Het mooie aan iDIN is dat miljoenen potentiële klanten direct gebruik kunnen maken van de nieuwe methode, aangezien de meeste banken deelnemen. Daarnaast wordt met iDIN de identiteit van de ingelogde bezoeker onomstotelijk vastgelegd, zonder dat de klant hier keer op keer vervelende formulieren voor hoeft in te vullen. De online dienstverleners gebruiken de details die de banken al vast moeten leggen bij het openen van een bankrekening, zoals naam en geboortedatum. En omdat het inlogproces zo eenvoudig wordt gemaakt, zal de conversie van een webwinkel hier ook niet of nauwelijks onder leiden.”

iDIN is per direct beschikbaar voor geïnteresseerde partijen. Voor meer informatie over het deelnemen aan deze online identificatiemethode verwijzen we je graag door naar de website www.idin.nl.