2 november 2016

Even voorstellen: nieuwe business partner Testbirds

Andrew Maat van Testbirds

Functionele en foutloze software die het dagelijks leven makkelijker maakt door zijn gebruikersvriendelijkheid. Dat is de missie van onze nieuwe business partner: Testbirds. Andrew Maat, Country Manager voor Testbirds Benelux, stelt ze voor.

Crowd- & cloudtesting

Testbirds helpt bedrijven en organisaties met het optimaliseren van hun digitale producten, of het nu een app, website of andere software is. Dit doen we met behulp van crowdtesting, waarbij een selecte groep van testers – bestaande uit daadwerkelijke eindgebruikers – objectief feedback geeft op de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van software. Deze testers testen in hun eigen omgeving, op hun eigen devices. Verder bieden we ook testautomatisering aan, waarbij klanten aan de hand van een virtuele testomgeving geautomatiseerd testscripts kunnen uitvoeren. De combinatie van beide benaderingen, van zowel crowd- als cloudtesting, brengen we onder de noemer Testing 4.0The Next Generation of Quality, Powered by Crowd and Cloud Technologies. Daarmee tillen we de kwaliteit van de software van onze klanten naar een hoger niveau.

Van Duitse start-up tot Nederlandse Business Partner

Testbirds is zo’n vijf jaar geleden in München begonnen. Sinds 2013 zijn we ook actief in Nederland en ondertussen zijn we met een compleet team gehuisvest aan de Amsterdamse grachten. We bedienen een enorm brede groep aan klanten en we merken in toenemende mate dat we voor e-commerce- en retailpartijen waardevol zijn – inclusief leden van Thuiswinkel.org. Niet vreemd, gezien er steeds meer online wordt verkocht. En dat niet alleen, ook steeds meer betalingen vinden mobiel plaats. Wat betekent dat voor de gebruikerservaring van je klant? Welke functionaliteiten bied je een klant aan die mobiel winkelt? Gebruik je een app of juist een mobiele website en wat is de invloed op de user flow in beide gevallen? Testbirds helpt klanten om die vragen beantwoord te krijgen door het concept, prototype, tussen- en/of eindrelease te toetsen bij de echte eindgebruiker.

De markt verandert daarnaast dankzij technologische ontwikkelingen met een razendsnel tempo. Waar moet je op letten bij nieuwe releases van (mobiele) besturingssystemen, nieuwe typen devices of zelfs het Internet of Things? Omdat we als Testbirds een duidelijke focus hebben in het crowd- en cloudtesten van al dit soort uiteenlopende digitale producten, en dit vooralsnog ontbrak bij de bestaande business partners, zagen we een mooie kans in de samenwerking met Thuiswinkel.org. Zo werken we samen met de leden aan de best mogelijke webshops en e-commerceplatformen.

Het belang van testen

Het belang van testen wordt helaas nog regelmatig onderschat. Dat is een van de grote uitdagingen die we hebben als testprovider. Het is een uitdaging die we maar al te graag aanpakken door kennis te delen over wanneer je verschillende testmethoden kan en moet toepassen. Niet alleen over de functionaliteiten van de app of website, maar juist ook over hoe de eindgebruiker het ervaart. Die kennis delen we door het gesprek aan te gaan met bedrijven en organisaties, whitepapers en case studies te delen, en door onze eigen Training Academy, waarin we webinars en seminars organiseren. Of door het schrijven van gastartikelen als deze, waarin ik tot slot graag drie tips meegeef aan de leden van Thuiswinkel.org:

  1. Ontwikkel voor verschillende vormfactors. Het volstaat al lang niet meer om alleen een rechttoe rechtaan website of webshop te hebben. Steeds meer mensen gebruiken smartphones, tablets en phablets – allemaal verschillende vormfactors. Niet langer cursors die klikken, maar juist vingers die tikken. Wat betekent dat voor de content? Hoe ga je om met tekst op een kleiner scherm? Maak je gebruik van de bestaande features in het apparaat om je klant te bedienen? Een visie voor verschillende soorten mobiel gebruik is geen overbodige luxe.

  2. Test, test, test. Als er eenmaal een visie is op het concept, kan er aan een eindproduct gewerkt worden. Het is belangrijk om de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid doorlopend te toetsen. Werkt het allemaal wel zoals verwacht? En werkt het wel echt voor de eindgebruiker? Ook bij bestaande digitale producten is dit cruciaal om te valideren. Bij fouten is een concurrende webshop namelijk zeer makkelijk gevonden.

  3. Betrek de eindgebruiker bij de ontwikkeling. In ieder stadium van de ontwikkeling, van concept via prototype tot de lancering en daarna: het is altijd mogelijk om te controleren of alles volgens verwachting werkt. Door je eindgebruiker (dus de klant) al vroeg bij de doorgaande ontwikkeling van je platform te betrekken, vergroot je niet alleen de binding met je klant, maar verhoog je ook de retentie en beinvloed je positief de conversie. Win-win dus.

Hulp nodig? 

Benieuwd wat Testbirds voor jouw organisatie kan betekenen? We komen graag in contact met de leden van Thuiswinkel.org. Meer informatie over het testen van apps, websites en andere software vind je op onze website www.testbirds.nl. Mailen kan uiteraard ook, via

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner