2 november 2016

Webinar Privacy & Gegevensbescherming: bewust van belangrijke wijzigingen

thuiswinkel webinars

Uiterlijk 25 mei 2018 dient iedereen die persoonsgegevens verwerkt te voldoen aan de nieuwe regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wat houdt dit in en hoe ga je als ondernemer met de AVG om? Léon Mölenberg, senior beleidsmedewerker bij Thuiswinkel.org, vertelt het je tijdens de Thuiswinkel Webinar op 1 december en geeft je alvast een belangrijke tip.

Voorkom hoge boetes

Privacy en gegevensbescherming zijn serieuze zaken. Consumenten vinden het heel belangrijk dat ondernemers veilig en verantwoord omgaan met hun gegevens. De wet legt daarbij een grote verantwoordelijkheid op de ondernemer. Houd je je niet aan de nieuwe regels of kun je je niet verantwoorden, dan kun je te maken krijgen met verontruste klanten en loop je het risico op forse boetes door de toezichthouder.

Breng persoonsgegevens in kaart

Om de wetswijzigingen beter te begrijpen, vertelt Léon Mölenberg tijdens de webinar eerst kort iets over het onderwerp en licht belangrijke kernbegrippen toe. Vervolgens legt hij uit welke verplichtingen rusten op de ondernemer die verantwoordelijk is voor de verwerking van persoonsgegevens en wat er van je wordt verwacht. Léon geeft alvast een belangrijke tip: “Breng in kaart welke gegevens met welk doel in jouw bedrijfsprocessen worden verwerkt. Zet persoonsgegevensverwerking, privacy en databescherming als vast punt op de agenda bij alle niveaus die met deze gegevens omgaan in hun bedrijfsprocessen.”

Wat ga je leren?

Tijdens de webinar leer je welke verplichtingen er op jou als ondernemer rusten. Je krijgt antwoord op praktische vragen, zoals:

  • Verwerk ik persoonsgegevens?
  • Ben ik verwerkingsverantwoordelijke of verwerker?
  • Moet ik een privacy impact assessment doen?
  • Verwerk ik de gegevens rechtmatig?
  • Hoe moet ik de verwerking beveiligen en wat als er toch iets mis gaat?
  • Moet ik een functionaris voor gegevensbescherming benoemen?
  • Hoe toon ik aan dat ik me aan de regels heb gehouden?
  • Moet ik bang zijn voor de toezichthouder?

Voordeel voor leden Thuiswinkel.org

Exclusief voor leden van Thuiswinkel.org is na afloop een on-demand versie van de webinar beschikbaar. Jij kunt de webinar dus op elk moment terugkijken via Mijn Account. Vergeet niet in te loggen als lid van Thuiswinkel.org of als business partner. Zo kun je je kennis bijspijkeren op het moment dat het jou uitkomt!

Ontvang PE-punten voor het e-Academy Register

Thuiswinkel Webinar is toegevoegd aan de kennisactiviteiten van Thuiswinkel e-Academy. Registreer je dus voor de webinar en ontvang 1 Permanente Educatie (PE)-punt voor het e-Academy RegisterSchrijf je in voor het register en maak je expertise zichtbaar.

Gratis leren over privacy & gegevensbescherming: bewust van belangrijke wijzigingen

Wil jij leren hoe je omgaat met persoonsgegevens en wat de nieuwe wetgeving van de AVG voor jou betekent? Schrijf je nu in voor de gratis Thuiswinkel Webinar ‘Privacy’ op 1 december om 11.00 uur.

Meld je gratis aan!