19 oktober 2016

Verhoogde conversie én klanttevredenheid: logistieke learnings van Jet Verzendt

Webinar met Jet Verzendt Conversieverhoging en meer klanttevredenheid door een optimaal logistiek proces. Hoe doe je dat? Gerard den Bakker, Business Development Manager bij Jet Verzendt, vertelt het je tijdens de Thuiswinkel Webinar op 3 november en geeft je nu alvast een belangrijke tip.

Logistiek eenvoudig optimaliseren

Het logistieke proces bepaalt steeds meer hoe de klant een webshop ervaart en of hij er nogmaals een product bestelt. Maar, goede logistiek vergt expertise en hoge investeringen, wat niet voor elke webshop haalbaar is. Gerard vertelt je daarom tijdens de webinar hoe je op relatief eenvoudige manier ervoor kunt zorgen dat jouw logistieke service optimaal is. Want: “Voldoen aan de wensen van de consument kan conversieverhogend werken en past in een optimaal proces,” aldus Gerard. “Daarnaast zorgt het overtreffen van de logistieke klantverwachtingen voor een verhoogde klanttevredenheid.”

Tip: FAQ verwerken in track & trace

Het overtreffen van die verwachtingen doe je echter niet zomaar: de consument verwacht al steeds meer en ruimere leveringsmogelijkheden en een klantenservice die 24 uur per dag bereikbaar is, en deze consumentenverwachtingen blijven groeien. Toch zijn er goede mogelijkheden voor de webshop om het logistieke proces zo efficiënt mogelijk voor de klant in te richten. “Onder dat proces valt van alles, van de check-out van de klant tot de levering door de bezorger of medewerker bij de Parcelshop.” Voor één onderdeel in het proces heeft Gerard in ieder geval alvast een tip: “Vraag bij de logistieke klantenservice na welke vragen het meest voorkomen. Zet deze vragen op een rijtje en vertaal deze naar de track & trace-berichten. Dit scheelt je een hoop telefoontjes en e-mails!”

Gratis leren over logistiek?

Wil jij leren hoe je je logistiek kunt optimaliseren en zo hogere conversie en meer klanttevredenheid kunt behalen? Schrijf je nu in voor de gratis Thuiswinkel Webinar ‘Logistiek als marketingtool’ op 3 november.
Meld je gratis aan!