10 oktober 2016

Indi.nl: De zakelijke klant wil ook zekerheid

Allereerste zakelijk lid van Thuiswinkel.org aan het woord

transportband met bakjes in magazijn Indi

“Digitale operationele uitmuntendheid en zeer snelle levering is in de zakelijke markt heel snel de standaard aan het worden. De openheid die in B2C heel normaal is, zie ik ook als belangrijke ontwikkeling in B2B. Prijzen, leveranciers, et cetera zullen de komende jaren volledig transparant worden voor iedereen.” Dat is de visie van Marco Vrouwenvelder, marketingmanager bij INDI.

INDI is een webshop met bijna 500.000 technische artikelen. INDI loopt als B2B-bedrijf voorop wanneer het gaat om online ondernemen. Marco: “Wij zijn erg trots op ons zeer uitgebreide assortiment en het bezorgen in de nacht. We leveren voor 7 uur ’s morgens de bestelling op de afgesproken locatie. Dat kan achter in het busje van de klant zijn of in zijn loods. Alles is hierin mogelijk. En 98% van onze bestellingen weten wij uit voorraad te leveren.”

Wat is het grote verschil tussen zakelijk kopen en kopen als consument in jouw ogen?

“Op dit moment vind ik loyaliteit het grote verschil. De zakelijke klant is vele malen loyaler aan een bedrijf dan een consument. Dit zal de komende jaren gaan veranderen. Want ook de zakelijke klant zal continu maximale service verwachten. Hierin willen wij ons onderscheiden. Ons doel is maximale klanttevredenheid, maal twee. En dat voor alle klanten.”

Waarom is INDI zakelijk lid geworden van Thuiswinkel.org? 

“De verwachtingen in de zakelijke markt groeien in hoog tempo tot hetzelfde niveau als in de particuliere markt. We zien dat de zakelijke klant ook zekerheid wil over voorwaarden en veiligheid. Het Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk biedt zekerheid en zorgt ervoor dat onze voorwaarden voor iedereen duidelijk zijn. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat er één partij is die de belangen van alle webshops behartigt. Daarvoor is Thuiswinkel.org in onze ogen de juiste partij.”

Hoe laten jullie je inspireren?

“Wij laten ons inspireren door onze klanten. Dat levert ons veel inzichten op en daar krijgt ons hele bedrijf energie van. Soms is het ook erg confronterend en kunnen we niet zo snel verbeteren als de klant zou willen. Maar ook dit bespreken we met de klant en dan zorgen we zoveel mogelijk voor een passende oplossing. Onze cultuur is gebouwd op klanttevredenheid en daar werken we elke dag hard aan.”

Verkoop jij ook zakelijk?

Dan is dit keurmerk echt iets voor jou. Thuiswinkel Zakelijk is er voor groothandels, fabrikanten, leveranciers en webwinkels die (ook) zakelijk verkopen. Op afstand. Met dit keurmerk geef je vertrouwen aan je klanten.

Bekijk de voordelen ofMeld je direct aan!