29 september 2016

Weer sterke groei voor wereldwijde B2C e-commerceomzet in 2015

Online omzet groeide wereldwijd met bijna 20% naar $ 2,3 biljoen

Wereldbol met winkelmandje

De wereldwijde B2C e-commerceomzet van producten en diensten zette zijn forse groei van de afgelopen jaren sterk door in 2015. Vergeleken met het voorgaande jaar groeide deze met maar liefst 19,9%. Dat resulteert in een totale online omzet van $ 2,3 biljoen. De regio Asia-Pacific nam het grootste deel van dit bedrag voor haar rekening; in totaal besteedden consumenten daar vorig jaar meer dan $ 1 biljoen online. China bleef op zijn beurt het land met de grootste e-commercemarkt, met een totale omzet van $ 766,5 miljard.

Voor 2016 wordt er een totale groei van 17,5% verwacht, wat zou resulteren in een wereldwijde B2C e-commerceomzet van ongeveer $ 2,7 biljoen. Om dit enorme bedrag in het juiste perspectief te zien: dit is te vergelijken met het bruto binnenlands product van bijvoorbeeld Frankrijk of Engeland. 

Meer weten over de cijfers? Het volledige persbericht staat op ecommerce-europe.eu.  

Gratis rapport voor leden en business partners 

Deze en andere interessante cijfers over de mondiale e-commercemarkt zijn terug te vinden in het nieuwe Global B2C E-commerce Report 2016, dat de Ecommerce Foundation in samenwerking met Ecommerce Europe heeft opgesteld. Dit rapport is gratis beschikbaar voor leden van Thuiswinkel.org en kan worden gedownload via Mijn Account.