29 september 2016

Weer sterke groei voor wereldwijde B2C e-commerceomzet in 2015

Online omzet groeide wereldwijd met bijna 20% naar $ 2,3 biljoen

Wereldbol met winkelmandje

De wereldwijde B2C e-commerceomzet van producten en diensten zette zijn forse groei van de afgelopen jaren sterk door in 2015. Vergeleken met het voorgaande jaar groeide deze met maar liefst 19,9%. Dat resulteert in een totale online omzet van $ 2,3 biljoen. De regio Asia-Pacific nam het grootste deel van dit bedrag voor haar rekening; in totaal besteedden consumenten daar vorig jaar meer dan $ 1 biljoen online. China bleef op zijn beurt het land met de grootste e-commercemarkt, met een totale omzet van $ 766,5 miljard.

Voor 2016 wordt er een totale groei van 17,5% verwacht, wat zou resulteren in een wereldwijde B2C e-commerceomzet van ongeveer $ 2,7 biljoen. Om dit enorme bedrag in het juiste perspectief te zien: dit is te vergelijken met het bruto binnenlands product van bijvoorbeeld Frankrijk of Engeland. 

Meer weten over de cijfers? Het volledige persbericht staat op ecommerce-europe.eu.  

Gratis rapport voor leden en business partners 

Deze en andere interessante cijfers over de mondiale e-commercemarkt zijn terug te vinden in het nieuwe Global B2C E-commerce Report 2016, dat de Ecommerce Foundation in samenwerking met Ecommerce Europe heeft opgesteld. Dit rapport is gratis beschikbaar voor leden van Thuiswinkel.org en kan worden gedownload via Mijn Account.   

Geef uw mening