22 september 2016

Shopping Today 2016: met 1200 bezoekers drukste editie ooit!

Foto van de grote zaal tijdens Shopping Today Keynotes van o.a. Just Spices, Picnic en Media Markt, een VR-experience, een waarzegster, lancering van het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk en de bekendmaking van de Twinkle100: Shopping Today bood ook dit jaar weer een bruisend, divers en vol programma. En dat was te merken: met meer dan 1200 bezoekers was Shopping Today 2016 de bestbezochte editie van Shopping Today ooit!

Bekendmaking Thuiswinkel Zakelijk en Twinkle100

Dagvoorzitter Ben van den Burg trapte de dag samen met Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org, enthousiast af. Wijnand vertelde dat behalve B2C-verkopers nu ook B2B-verkopers kunnen laten zien dat ze veilig en betrouwbaar zijn, namelijk door het nieuwe keurmerk Thuiswinkel Zakelijk. Het eerste lid van Thuiswinkel Zakelijk, Indi.nl, werd door Wijnand feestelijk welkom geheten op het podium. Behalve de bekendmaking van Thuiswinkel Zakelijk werd ook de Twinkle100 onthuld. Bol.com voert de lijst aan, gevolgd door wehkamp.nl en Zalando.

19 miljard online bestedingen in 2016

Naast deze bekendmakingen werden de bezoekers van Shopping Today ook verrast door de keynotes. Gino Thuij van GfK sprak de verwachting uit dat online bestedingen in 2016 naar 19 miljard euro gaan groeien. Daarnaast benadrukte Gino dat mobiel écht booming is: 45% van alle customer journeys gaat via de smartphone. Keynote Picnic haakt hier al goed op in: ze hebben 10% van het marktaandeel in Amersfoort en Leusden met hun app voor het bestellen van boodschappen, en blijven groeien. “Online boodschappen doen was alleen voor de happy few. Nu is het voor iedereen!”, aldus Joris Beckers.

Verrassing

De grootste verrassing was keynote Just Spices. Of beter gezegd, was vóór keynote Just Spices. Amina Karic werd op de ochtend van Shopping Today om 07.00 uur opgebeld of zij naar Utrecht af wilde reizen om te presenteren voor een ‘aantal personen’ in Utrecht omdat haar collega ziek was. In de Copraloods stond ze opeens tegenover 1200 man... Met veel enthousiasme vertelde ze het verhaal van Just Spices en gaf de bezoekers enkele bruikbare tips mee. Ondanks dat “spices are like socks, you buy them ‘cause you need them”, is het Just Spices door o.a. goede marketing en PR gelukt om emotie aan hun brand toe te voegen. Benieuwd hoe Just Spices dit deed, of wil je meer weten over de andere presentaties? Download hier de Shopping Today 2016-presentaties.

Shopping Today (her)beleven?

Wil je naast het inzien van de presentaties ook de sfeer op Shopping Today herbeleven? Bekijk hier de foto’s en zorg dat je er volgend jaar weer bij bent. Tot ziens op 21 september 2017!