21 september 2016

Even voorstellen: nieuwe business partner Jet Verzendt

Business partner aan het woord

bellend meisje staand naast stapel pakketjes

Hoeveel verzendopties biedt jouw webshop aan? En wat doet je concurrent? De pakketbezorging innoveert snel. Jet Verzendt heeft zich onlangs aangesloten als business partner van Thuiswinkel.org en zij kunnen je helpen met deze razendsnelle ontwikkelingen. “Verzenden makkelijk maken” is dan ook het motto van Jet Verzendt!

We stellen ons eerst even voor

Jet Verzendt is een dynamisch logistiek IT-bedrijf dat alle soorten pakketzendingen voor webshops regelt. Hiervoor maken wij goede afspraken met de vervoerders en bieden IT-oplossingen voor een eenvoudig verzendproces. Ons online platform is gekoppeld met enerzijds de grote vervoerders en anderzijds met software zoals Magento, Lightspeed, Prestashop en Mijnwebwinkel. We geven advies en hebben een focus op klanttevredenheid. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat onze klanten hun logistiek goed en eenvoudig hebben geregeld tegen zo laag mogelijke kosten. We kijken continue hoe we webshops kunnen ondersteunen en bieden extra services zoals de Consumentenhelpdesk, waarbij we de logistieke klantenservice van webshops overnemen en rechtstreeks contact hebben met de consument. 

Waarom zijn jullie business partner geworden van Thuiswinkel.org?

Alles wat te maken heeft met e-commerce heeft onze aandacht! De verwachting is dat de online aankoop van producten de komende jaren verdubbelt en het wordt steeds gecompliceerder om dit goed te organiseren. Het gemeenschappelijke doel spreekt ons dan ook erg aan: werken aan een sterke en gezonde branche. En natuurlijk is het fijn om op de hoogte te blijven van de laatste feiten en cijfers. Hier werken we trouwens zelf ook aan mee. Onze directeur werkt samen met andere professionals in een expertgroep aan een onderzoek van ShoppingTomorrow. 

Welke belangrijke online ontwikkelingen zien jullie?

Je ziet dat de consument steeds meer te zeggen heeft en dat heeft direct invloed op het afleverproces. De consument wil bepalen hoe, waar en wanneer hun pakket bezorgd wordt en dat vraagt voor webshops specifieke aandacht voor het inrichten van de last mile. Het is een gegeven dat de bezorgmogelijkheden bij webshops nog niet optimaal ingericht zijn. En in deze tijd kun je je dat bijna niet veroorloven, want consumenten weten de weg naar concurrenten razendsnel te vinden. Onlangs hebben we een last mile inrichting ontwikkeld waarbij we de bezorgmogelijkheden van verschillende vervoerders combineren. Consumenten krijgen hiermee de belangrijkste bezorgopties: avond-, weekend- en tijdvakleveringen, vandaag bezorgen en bij een Parcelshop. Zo is er genoeg variatie en blijft de check-out overzichtelijk en eenvoudig. Want de bestelling moet natuurlijk wel snel afgerond kunnen worden. En het zou natuurlijk te gek zijn als we in de last mile een duurzame variant kunnen toevoegen! Hier wordt momenteel hard aan gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan het CO2-neutraal afleveren in een 100% afbreekbare doos.

Welke 3 tips (adviezen) hebben jullie voor onze leden?

  • TIP 1: Maak optimaal gebruik van je webshoppakket. Er zitten vaak meer opties in dan je denkt. Door deze opties goed te gebruiken kun je je al snel onderscheiden. Denk aan het uitgebreid beheren van klanten, orders en producten. Het handmatig invoeren van orders is allang verleden tijd. Zorg dat alles wat geautomatiseerd kan zijn, ook geautomatiseerd is.
  • TIP 2: Zet klantenservice op één. Juist voor het binden van klanten is een snelle en juiste logistieke afhandeling van groot belang. Kom jij structureel niet toe aan het afhandelen van je logistieke vragen? Besteed dit dan uit!
  • TIP 3: Voor de minder grote webshops onder ons; neem initiatief en werk samen met andere bedrijven door bijvoorbeeld al je pakketten op één locatie te verzamelen. Zo kun je een afhaaltijd afdwingen of misschien zelfs wel een avond-pickup aanvragen. Kijk ook naar andere mogelijkheden zoals pakketten zelf afleveren bij depots. Deze zijn vaak tot laat geopend waardoor de klant, wanneer gewenst, alsnog de volgende dag het pakket in huis heeft. 

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie deze uitdaging aan?

Logistiek vormt voor veel bedrijven een drempel om te kunnen voldoen aan de alsmaar groeiende consumentenverwachtingen: steeds meer en ruimere bezorgmogelijkheden, een goede retourservice en een klantenservice die 24 uur per dag bereikbaar is. We willen ons concept graag in de breedte versterken en meer effectieve diensten aanbieden die de webshop direct ontzorgen. Dit is mogelijk door ons IT team te vergroten en te blijven investeren.

Waar zijn jullie het meest trots op? 

Het aantal pakketzendingen dat dagelijks geboekt wordt via ons online platform SnelWeg blijft maar groeien en groeien. Het is zo mooi om te zien dat onze klanten de voordelen er van in zien! Je kan er alle soorten pakketzendingen in boeken en kiezen uit meerdere vervoerders. We hebben het platform gekoppeld met enerzijds de grote vervoerders en anderzijds met software zoals Magento, Prestashop, Lightspeed en Mijnwebwinkel. Ook zijn we heel trots op onze Consumentenhelpdesk, waarmee we van 8.00 – 21.00 uur de logistieke klantenservice van webshops overnemen. Onze klanten vinden het een uitkomst en het is een mooi verlengstuk van onze missie!

Actie voor Thuiswinkel.org leden

Jet Verzendt geeft je de juiste tools om verzenden zo makkelijk mogelijk te maken. Meld je direct aan en ontvang €25,- verzendtegoed!
Bekijk de aanbieding bij Jet Verzendt