16 september 2016

Ecommerce Europe pleit voor innovatieve oplossing voor de pakketleveringssector

bezorger met pakket in handen

Internationale e-commercestromen zorgen voor een revolutie in het online shoppen, maar de huidige logistiek is niet in staat om aan de verwachtingen van de internationale consument te voldoen. Bijna één op de vijf Europeanen denkt dat lagere verzendkosten zouden leiden tot meer cross-border aankopen. En een derde van de online verkopers zien de hogere kosten voor cross-border verzendingen ten opzichte van binnenlandse verzendingen als drempel voor internationaal verkopen. Zowel binnen Europa als in Nederland wordt er gewerkt aan een oplossing die de interoperabiliteit moet verbeteren.

Ecommerce Europe

Ecommerce Europe, de koepelorganisatie voor online retail waar Thuiswinkel.org bij is aangesloten, pleit in haar onlangs gepubliceerde manifest voor werkbare oplossingen voor een betere pakketlevering in Europa. De oplossingen focussen zich op harmonisatie, pakketlabels en interoperabiliteit.

Lees hier het persbericht van Ecommerce Europe.

ShoppingTomorrow

De expertgroep Standaardiseren van pakketlabels van onderzoeksplatform Shopping Tomorrow werkt sinds begin dit jaar aan interconnectiviteit tussen (online) retailers en verschillende logistiek dienstverleners. Op dit moment hanteren logistieke partijen op het gebied van ‘delivery’ (the last mile) eigen standaarden als het gaat om labeling en barcodering, statusmeldingen en elektronische communicatie. Dit leidt voor online retailers en consumenten tot veel uitdagingen. Vanuit Thuiswinkel.org is Margreeth Pape, adviseur logistiek en duurzaamheid, betrokken bij het onderzoek. Tijdens het congres Shopping Today op 22 september geeft de expertroep een presentatie over de eerste bevindingen.

Denk mee over Logistiek & Duurzaamheid

De commissie Logistiek & Duurzaamheid houdt zich bezig met het optimaliseren van de logistieke processen binnen en buiten het bedrijf. Ben jij lid van Thuiswinkel.org en heb je vragen of wil je actief bijdragen? Neem contact op met