8 september 2016

Vandaag een klacht, morgen een glimlach

Lachende vrouw

"De klant is koning". Het is een bekend gezegde waar je als winkel aan moet (proberen te) voldoen. Maar hoe ga je om met ontevreden klanten? Ank van Heeringen en Vincent Romviel, juristen bij Thuiswinkel.org, vertellen je meer over de kracht van een klacht.

De kracht van een klacht

“De kracht van een klacht ligt bij de oplossing. Maar hoe vind je die? Aan de hand van vijf punten helpen we je daar tijdens onze presentatie mee”, vertelt Vincent. “Denk bijvoorbeeld aan garantie, het herstellen of vervangen van een product of het ontbinden van een overeenkomst. Wie gaat dat betalen?”, ligt Ank toe.

Geen garanties geven

Naast uitleg over regels en wie voor welke kosten op moet draaien, staan Ank en Vincent ook stil bij social media. Want hoe ga je eigenlijk om met een boze consument? “Iedereen die meer wil weten over de rechten en plichten binnen het consumentenrecht helpen we om klachten en problemen op te lossen. Dit doen we met praktische tips gebaseerd op informatie, kennis en eigen ervaring, én door samen sparren over praktijkvragen,” belooft Vincent. “Zo heb je vandaag een klacht, morgen een glimlach.” Over hoe je dit voor elkaar krijgt, geeft Ank alvast een tip: “Je hoeft als verkoper helemaal geen garantie te geven! Wat dan wel? Dat vertellen we tijdens onze presentatie.”

Benieuwd?

Wil jij weten wat je de consumenten dan wel moet geven? Kom dan van 11.30 tot 12.00 uur naar de presentatie van Ank en Vincent op Shopping Today. 

Bekijk hier het hele programma voor Shopping Today op 22 september 2016.

Over de sprekers

Over Ank

Ank is ruim 10 jaar werkzaam als jurist bij Thuiswinkel.org. Daarvoor werkte ze meer dan 20 jaar bij Stichting de Ombudsman. Ze beschikt derhalve over ruim 30 jaar praktijkervaring en heeft veel samengewerkt met media. Meer weten? Lees meer over Ank.

Over Vincent

Als jurist bij Thuiswinkel.org houdt Vincent zich bezig met bemiddeling tussen leden en consumenten over klachten, adviseren van leden over hun rechtspositie, misbruik van logo en algemene voorwaarden van Thuiswinkel en het tegengaan van malafide websites. Meer weten? Lees meer over Vincent