30 augustus 2016

De magische mix tussen bricks, clicks en… de marktkraam

Lid aan het woord: Mitch Smulders - Smulderstextiel.nl

foto van magazijn van Smulders Textiel

Waar de meeste organisaties voornamelijk verkopen via een fysieke winkel en een webwinkel, heeft Smulderstextiel.nl er nog een ander verkoopkanaal bij: de marktkraam. Vier keer per week staan ze op markten in Zuid-Nederland. Sinds ze in 2006 een webwinkel zijn gestart in beddengoed, is hun klantenbestand gegroeid van vooral het zuiden van het land naar heel Nederland en Vlaanderen. Hoe heeft dit innovatieve familiebedrijf dat aangepakt?

Eindhoven, 1927. Het echtpaar Smulders opent een winkel: ‘De Drijvende Concurrent’. Na jaren met een bakfiets langs de deuren te zijn gegaan, komt de focus in de jaren ’50 op weekmarkten te liggen. Zo’n 10 jaar later verhuist het bedrijf naar Kloetinge (Zeeland). Er worden moderne verkoopwagens aangeschaft en ze zoeken nog meer weekmarkten op. De familie Smulders heeft vandaag de dag een winkel in het centrum van Goes, bezoekt nog steeds enkele weekmarkten én heeft een succesvolle online shop, waarvan het magazijn gevestigd is in Kapelle (5000m2, ruim 12.000 producten op voorraad).

De meeste 16-jarigen zijn misschien vakkenvuller of staan achter de kassa, maar Mitch Smulders had hele andere plannen. In 2006 begon hij met het online verkopen van de voorraad van zijn vader. “We hadden de voorraad toch in huis, dus dat was makkelijk. We zijn begonnen met het verkopen via Marktplaats”, vertelt de nu 26-jarige Mitch. Het was zo’n succes dat ze al snel een eigen webshop begonnen.

Betrouwbaarheid laten zien met het Thuiswinkel Waarborg

In 2011 kwam de eerste medewerker in dienst. Nu, 5 jaar later, zijn ze met ruim 45 man, verwachten ze dit jaar 150.000 pakketten te verzenden en prijkt het Thuiswinkel Waarborg-logo op de website.  “We zijn op het juiste moment online gegaan. Het koopgedrag veranderde. Er zijn steeds meer tweeverdieners die weinig tijd hebben om de markt op te gaan. Zij kopen veel online. Met het Thuiswinkel Waarborg laten we zien dat we echt betrouwbaar zijn. Zeker de oudere online shoppers kunnen nog wat wantrouwend zijn. Het waarborg biedt dan zekerheid. De certificering van Thuiswinkel.org was voor ons fijn, omdat we nu zeker weten dat we alles op orde hebben.” De neef van Mitch die op de markt staat, verwijst klanten ook naar de webshop. Daar is het aanbod immers veel groter. En klanten die in de webshop bestellen, kunnen ervoor kiezen om producten bij de marktkraam op te halen. “Zo betrekken we al onze verkoopkanalen bij elkaar”, vertelt Mitch.

Zorgen voor het wow-effect

“Wij zijn echt de specialist op het gebied van textiel. Daar komt bij dat we alles zelf doen, waardoor we echt kunnen focussen op wat wij belangrijk vinden: kwaliteit, kennis en klantvriendelijkheid. We kunnen snel schakelen. We hebben wel concurrenten, maar die kunnen de service en kennis niet bieden die wij wel hebben. Vanuit ons werk op de markt hebben we geleerd dat klantvriendelijkheid heel belangrijk is. Daarnaast maken we waar wat we beloven: voor 00.00 uur besteld, is morgen in huis. We gaan voor het wow-effect”, vertelt Mitch. Dat is ook terug te zien in de klantbeoordelingen op de website. Via Thuiswinkel Waarborg Reviews scoren ze gemiddeld een 9.0. “Voor de 2e keer lakens en overtrekken besteld bij Smulders. Prima kwaliteit en snelle levering, keurige verpakking. Top bedrijf! Ga hier zeker weer bestellen”, is een van de vele positieve reviews.

Smulderstextiel.nl over de grens

In Nederland behoren ze nu tot de grootste online beddengoedspecialisten, maar in België timmeren ze ook hard aan de weg. “Er is wel een verschil tussen Nederland en België”, vertelt Mitch. “België loopt wat meer achter qua groei, maar ze hebben ook andere trends, feestdagen en andere taal. Uitverkoop of Sale is daar bijvoorbeeld Solden. We zijn nu dus ook op zoek naar een Belgische collega die ons daarmee kan helpen. Daarnaast willen we verder uitbreiden naar Wallonië.” Daar stoppen de dromen niet. Smulderstextiel.nl oriënteert zich nu ook op de andere omliggende landen.

Voordelen Lidmaatschap

Ben jij nog geen lid van Thuiswinkel.org? Als lid profiteer je van vele voordelen:
  • Mogen voeren van het Thuiswinkel Waarborg
  • Mogen voeren van het Ecommerce Europe Trustmark
  • Behartiging van jouw belangen op landelijk en Europees niveau
  • Gratis marktonderzoeken, evenementen en juridisch advies
  • Ondersteund door de Consumentenbond
  • Gebruik maken van Thuiswinkel Waarborg Reviews
Word lid