26 augustus 2016

Replatforming: “eerst de klant, dan het platform”

Vrouw met handen op hoofd

Meer efficiency. Betere integratie met back-end systemen. Twee veelvoorkomende redenen om voor een nieuw platform te kiezen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Tijdens Shopping Today op 22 september vertellen Okko Huisman (Cloudsuite), Rian Faaij (Pacombi Group) en Mark Roex (JOG Group) je over de uitdagingen en kansen van replatforming. Vandaag geven ze je alvast eensneak peek en één belangrijke tip: focus op de klant!

Uitdagingen van replatforming

“Door te vertellen over onze eigen ervaringen , willen we bedrijven die aanlopen tegen de diverse uitdagingen van replatforming verder helpen”, vertellen Rian en Mark. “Bedrijven en organisaties beseffen vaak wel dat ze moeten herinvesteren in hun platform en willen de volgende stap in online ondernemen zetten, maar lopen dan tegen bepaalde knelpunten aan.” Denk aan beperkingen van het huidige platform, de behoefte aan hogere efficiency of betere integratie met back-endsystemen of een verandering van behoeften bij de klanten of intern. “Deze uitdagingen zijn wij zelf ook aangegaan, dus we delen graag onze learnings!”

Focus op je klant, niet je bedrijf

Naast de ervaringen van succesvolle replatformers Rian en Mark, deelt Okko ook een model waarmee het replatformingproces vormgegeven kan worden. “Zo bieden we bedrijven praktische houvast. Ook laten we zien welke impact replatforming heeft op organisaties in tijd, geld en techniek.” Daarnaast geeft Okko tijdens de presentatie ook tips hoe je directie, medewerkers en klanten beter betrokken kunt krijgen bij het proces. Hierin schuilt volgens Okko een belangrijke tip voor replatformers: “Kijk niet alleen naar je eigen organisatie, maar kijk vooral naar de behoefte van de klant! Neem die behoeften mee in je replatformingstrategie om je replatformingproces tot een succes te maken. Vandaag de klant, morgen het platform!”

Benieuwd?

Ben jij toe aan de volgende stap in online ondernemen? Wil je graag herinvesteren in je platform, maar weet je niet waar je moet beginnen? Kom dan naar de presentatie van Okko, Rian en Mark van 14.20 – 14.50 uur en krijg tips om jouw replatformingproces tot een succes te maken!

Over de sprekers

Over Okko

In 2010 richtte Okko samen met Eric Klaasse CloudSuite op, een modern commerce platform dat geschikt is voor zowel B2B als B2C toepassingen. Het doel? Ontzorgen. Klanten zouden zich niet bezig moeten houden met zaken als technisch IT-beheer, maar zich vooral moeten kunnen focussen op de corebusiness van hun bedrijf. Benieuwd wat Okko nog meer heeft gedaan? Lees meer over Okko.

Over Rian

Afgelopen jaar ontwikkelde Rian op projectbasis de e-commercestrategie voor de Pacombi Group en Paperlinx binnen de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarvoor was hij senior consultant en hield hij zich bezig met verschillende (internationale) e-commerce implementaties. Meer weten? Lees meer over Rian.

Over Mark

Als E-commerce Manager bij Jeans Centre zette Mark de eerste online stappen voor het bedrijf. Voor de JOG Group hield hij zich afgelopen jaar bezig met verschillende omnichannel projecten. Meer weten? Lees meer over Mark.  

 Bekijk hier het hele programma van Shopping Today.