24 augustus 2016

"Wat je vier jaar geleden hebt geleerd, is nu gedateerd"

Lid aan het woord: Hugo Vis van VLVT

prinscreen van de website van vltv

De online markt is continu in beweging en bijscholing is essentieel om voorop te kunnen lopen. Dat vindt ook Hugo Vis, eigenaar van VLVT, één van de meest luxe multibrand-stores van Nederland. Of, zoals hij het zelf zegt: dé shopping destination van fashionista’s in Nederland. We vroegen Hugo hoe hij zijn kennis up-to-date houdt en waarom dat zo belangrijk is.

Hugo vindt dat je als ondernemer alles hoort te weten van je winkel. Van winkelinrichting, tot inkoop, tot kassasysteem. “Dat betekent dus ook dat je alles hoort te weten van je webwinkel. Je moet weten wat je wilt en hoe je dat wilt bereiken. Het draait om bewustwording en communicatie. Het is prima als je zaken uitbesteedt en het over laat aan specialisten, maar dan nog moet je wel weten waar je het over hebt. Bureaus beloven veel, maar sommigen doen maar weinig. Als je zelf verstand van zaken hebt, dan kun je ze daarop aanspreken.”

Hugo vindt het leuk en interessant om met de markt mee te blijven ontwikkelen. “De markt staat niet stil; wat je vier jaar geleden hebt geleerd, is nu gedateerd.” Hij heeft zich daarom aangemeld voor de Talent Circle Traffic Growth van Thuiswinkel e-Academy. “Ik wil graag weten wat een campagne oplevert. Een campagne via Google of social media is eigenlijk nooit klaar. Je blijft meten en bijsturen en je kunt heel snel zien of je acties een positief of negatief resultaat hebben. Dat maakt het heel interessant.”

Elke onnodige knop is er één te veel

VLVT blijft zichzelf ontwikkelen, zowel online als offline. Hugo geeft aan dat de snelheid van de website ook omhoog moet. Op het hoogtepunt van de dag, tussen 18.30 en 21.30 uur zijn er veel klanten online en daardoor wordt de website trager. “We krijgen eind van het jaar een nieuwe website, dus dat is heel spannend. De nieuwe site sluit nog beter aan op de verschillende maten van de schermen: desktop, laptop, mobiel en horloge.” Hij merkt dat mobiel shoppen steeds belangrijker wordt, maar dat het nog groter kan worden als de drempels voor betalen lager worden. Elke knop die klanten extra in moeten drukken voordat de bestelling is voltooid, is er één waardoor klanten af kunnen haken. Daar wordt in de nieuwe website rekening mee gehouden.

‘Alle klanten zijn ons even lief’

VLVT maakt van zowel offline als online shoppen een echt uitje. In de fysieke winkels aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam worden klanten zeven dagen per week persoonlijk verwelkomd. Ze krijgen advies en een drankje naar keuze. VLVT heeft zelfs een eigen thee laten ontwikkelen door een theecouturier. In de webshop proberen ze die persoonlijke beleving ook te creëren. “Wij combineren allerlei merken met elkaar, om klanten zo te inspireren met verschillende stijlen. Wij bieden verschillende merken waarvan wij zien dat ze goed bij elkaar passen. Dat maakt ons uniek. We stylen en fotograferen alles zelf. We weten dat klanten dat leuk vinden. We bieden ze een avontuur in een unieke multibrand-omgeving”, vertelt hij.

“We willen klanten echt verrassen met onze selectie uit de verschillende collecties en ze het gevoel geven dat ze altijd welkom zijn. Elke klant is ons even lief. Dat weet het personeel ook. VLVT ziet ook klanten die producten terugsturen als premium prospect. Zij hebben namelijk het hele proces doorlopen: kennis, oriëntatie, interesse, het vertrouwen aan de webstore gegeven en een aankoop gedaan. Als klanten een product retoursturen, krijgen ze zo snel mogelijk hun geld terug en doen we niet moeilijk. Zo krijgen de klanten een goede beleving en zijn ze vertrouwd met de webstore.”

Om te laten zien dat online shoppen veilig is, hebben ze zich aangesloten bij Thuiswinkel.org. Het Thuiswinkel Waarborg laat zien dat de webwinkel VLVT Online zich houdt aan wet- en regelgeving. “Heel fijn dat we gecertificeerd zijn. Het geeft ons ook een handvat voor de regels waar we ons aan moeten houden. En het laat aan bezoekers zien dat we een betrouwbare, solide webshop hebben”, vertelt Hugo.

Beleving in de winkelstraat

“Ik ben best bang dat winkelstraten zonder beleving steeds leger zullen worden,” zegt Hugo. Volgens hem is het echt belangrijk dat de winkeliers een winkelstraat als totaalbeleving gaan zien en daar ook op inzetten. Gelukkig zijn er ook winkelgebieden die het wel goed doen. In Amsterdam bijvoorbeeld de Haarlemmerdijk en de Negen Straatjes en natuurlijk de Cornelis Schuytstraat waar Hugo zelf zit met inmiddels 3 winkels. “Daar gebéurt tenminste iets.” Zelf heeft VLVT ook plannen om nog meer winkels buiten Amsterdam te openen. De stap naar nog meer ‘bricks’ nemen ze vooral om hun naamsbekendheid in die regio te vergroten en als steunpunt voor hun webwinkel. De keuze gaat naar Maastricht en Breda. “Dat zijn mooie centra met gevoel en beleving. Daar passen wij goed tussen.”

Wil jij jezelf ook blijven ontwikkelen? Neem eens een kijkje bij Thuiswinkel e-Academy.