4 augustus 2016

Blije consumenten & lagere kosten door standaardpakketlabels

envelop

Waarom zou je standaard pakketlabels moeten willen? Rene Gijsman (kleertjes.com) en Frits van den Bos (GS1) spreken hierover tijdens Shopping Today en geven nu alvast een sneak peek. “Er zijn zoveel mogelijkheden als pakketidentificatie net zo makkelijk wordt als het identificeren van producten met een EAN-code!”

Herkenbare labels, ook cross-border

“Goede pakketlevering wordt steeds belangrijker in de ogen van de klant. Een manier om daar goed en efficiënt op in te spelen, is het herkenbaar maken van pakketten. Als pakketten voor alle betrokkenen op dezelfde manier te herkennen zijn, biedt dat vooral bij cross-border leveringen extra zekerheid. Standaard pakketlabels spelen daarbij een belangrijke rol”, vertelt Frits. “Maar om daar te komen, moeten we samen actie ondernemen.” Dat is het doel van Frits en Rene tijdens hun presentatie: bezoekers van Shopping Today laten inzien waarom ze een standaard pakketlabel zouden moeten willen.

Betere informatie en lagere kosten

“Eén van de voordelen van standaard pakketlabels is dat je de consument betere informatie kunt geven dan ‘uw pakket bevindt zich ergens in Duitsland’,” vertelt Rene. “Bovendien kunnen standaard pakketlabels zorgen voor lagere kosten. Teken voor jezelf maar eens het traject dat één van jouw cross-border pakketleveringen moet doorlopen. Noteer de prijs die erbij hoort als je één vervoerder gebruikt en noteer de prijzen die de nationale trajecten zouden kosten als je per land een vervoerder kon kiezen. Het verschil tussen de kosten van één vervoerder en verschillende lokale vervoerders zou je kunnen zien als integratiekosten. Door te kiezen voor standaard pakketlabels kunnen deze integratiekosten aanmerkelijk omlaag.” Volgens Rene en Frits is het dus simpel: vandaag samen investeren in een standaard pakketlabel, morgen profiteren van goede en efficiënte pakketlevering voor de consument.

Benieuwd?

Heb jij belang bij het goed en efficiënt laten verlopen van pakketleveringen? En wil jij nog meer redenen horen waarom je een standaard pakketlabel zou willen? Schrijf je dan nu in voor Shopping Today op 22 september en kom van 14.20-14.50 uur naar de presentatie van Rene en Frits!

Over Frits

Als Manager Innovatie bij GS1 zorgt Frits voor het samenbrengen van ketenpartners die gezamenlijk hun ketenprocessen willen optimaliseren. Frits is daarnaast vooral bezig met online retail en traceerbaarheid. Meer weten? Lees meer over Frits.

Over Rene

Binnen kleertjes.com is Rene verantwoordelijk voor de verschillende logistieke afdelingen en het herontwerp van het volledige logistieke proces. Benieuwd wat Rene nog meer doet? Lees meer over Rene.

Bekijk hier het hele programma van Shopping Today.