11 augustus 2016

Een succesvolle agile organisatie? Speel Angry Birds!

Man op moter in het bos met benen in de lucht

Wat is ervoor nodig om een agile organisatie te worden en wat houdt het eigenlijk in? Wiger Middelkamp (Prowareness), spreker tijdens Shopping Today op 22 september, helpt je op weg om een succesvolle agile organisatie te worden en geeft een sneak peek in zijn presentatie.

Organisatie-mindset aanpassen

“We willen bezoekers de voordelen van agile werken laten zien. We vertellen bijvoorbeeld hoe je het succes van de invoering van een agile werkwijze kunt vergroten door te kijken naar de impact op je inrichting, bestuur, cultuur en werkwijze,” antwoordt Wiger op de vraag wat hij bezoekers mee wil geven tijdens zijn presentatie. Dit is natuurlijk niet zomaar gedaan: “Het invoeren van agile is niet hetzelfde als het adopteren van een methodologie om je werk te doen. Bij het invoeren van agile ben je vooral bezig om de context waarin mensen werken te veranderen. Daar pas je dan de hele organisatie-mindset op aan.” Een hele opgave, dus hoe doe je dat precies? En wat is eigenlijk een agile mindset?

De agile belofte

“Op een transparante manier snel en vaak leveren, met het meest waardevolle eerst. En feedback als belangrijkste bron om verbeteringen door te voeren. Dat is de agile belofte”, vertelt Wiger. “Tijdens onze presentatie willen we bezoekers aanzetten tot nadenken: hoe kunnen zij deze belofte in hun organisatie waarmaken?” Om de bezoekers op weg te helpen, geeft Wiger tijdens de presentatie een aantal take-aways, zodat bedrijven in hun eigen praktijk kunnen experimenteren en “daarmee het succes van de organisatie een beetje kunnen verhogen.” Wiger geeft ook alvast een eerste, ietwat geheimzinnige tip aan de bezoekers van zijn presentatie: “Don’t play chess, play Angry Birds”.

Benieuwd?

Benieuwd wat de tip van Wiger precies inhoudt? En wil je meer leren over agile werken? Schrijf je nu in voor Shopping Today en bezoek van 11.30-12.00 uur Wigers presentatie.

Over Wiger

Wiger helpt organisaties om meer ‘responsive’ te worden. Als Engagement Lead binnen Prowareness is Wiger verantwoordelijk voor transformaties die bij klanten worden uitgevoerd op het vlak van agility, cultuur, organisatie-inrichting en werkwijze. Daarnaast is hij Agile Coach. Meer weten? Lees meer over Wiger.

Bekijk hier het hele programma van Shopping Today.