6 juli 2016

Cross-border Champion met MS Mode & Salesupply

brug san francisco over water

Nog 2,5 maand tot Shopping Today! Om je alvast een voorproefje te geven, lichten we elke week een spreker uit die een sneak peek geeft in zijn presentatie. Hans Siebum (Salesupply) en Jolanda Lamboo (MS Mode) trappen af en geven alvast één belangrijke tip die MS Mode gebruikt om succesvol te zijn in Frankrijk en Spanje.

Frankrijk en Spanje veroveren

“Het doel van onze presentatie is om Nederlandse bedrijven verder te helpen met cross-border e-commerce,” vertelt Hans. Hans en Jolanda gaan dit vooral doen aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden van MS Mode: “We gaan een praktijkvoorbeeld geven van het online uitrollen van een modemerk in Frankrijk en Spanje,” aldus Jolanda. MS Mode verkoopt namelijk behalve in Nederland ook in Frankrijk en Spanje via hun eigen webshop, winkels en third-partyplatformen. Hoe ze dit doen, wat de verschillende marktbenaderingen zijn in deze landen en ook wat de gelijkenissen en verschillen met de Nederlandse markt zijn, licht Jolanda toe: “Denk bijvoorbeeld aan verschillen in het gebruik van internetkiosken in de winkel. Waar het Nederlandse winkelpersoneel en de consument zonder aarzelen op de internetzuil in de winkel een bestelling plaatsen, staan de Franse winkelmedewerker en klant hier veel huiveriger tegenover. Dit vraagt om meer tijd en aandacht voor uitleg en training.”

Cross-border tool & workshop

Als bezoeker van deze presentatie krijg je meer van dit soort tips. “Tijdens onze presentatie ligt de focus vooral op praktijkervaring. We willen de bezoekers graag tips en tricks meegeven, zodat ze zelf goed aan de slag kunnen over de grens.” Een manier om dit te doen, zijn de nieuwe tool en workshop die Hans namens de Cross Border (e)Commerce-expertgroep gaat presenteren: “Ik kan er nog niet al te veel over verklappen, maar de tool en workshop gaan jou als Nederlandse webshop helpen om succesvol te worden in Frankrijk en Spanje. Zo kun je vandaag je strategie bepalen en morgen je buitenlandse doelen halen.”

Benieuwd?

Wil jij meer cross-border tips en wil je graag de tool en workshop van de Cross Border (e)Commerce expertgroep uitproberen? Kom dan van 15.00 – 15.30 uur naar de presentatie van Hans en Jolanda.

Over de sprekers

Sprekers Jolanda Lamboo en Hans SiebumJolanda heeft een passie voor digital en het werken in dynamische, internationale omgevingen. Als Manager Online Business Development bij MS Mode is zij verantwoordelijk voor alle nieuwe ontwikkelingen en digitale kanalen, zoals de MS Mode webshop, maar ook de andere omnichannel en online platformen. Lees meer over Jolanda.

Ook Hans is van vele markten thuis. In de afgelopen acht jaar is hij actief geweest als e-commercemanager en heeft hij onder andere een e-commerceplatform op maat gecreëerd. Als Country Manager Benelux bij Salesupply kijkt hij samen met de “mooiste webwinkels” naar hun internationale doelstellingen en wat voor hen haalbaar is over de grens. Lees meer over Hans.

Bekijk hier het hele programma van Shopping Today