7 juli 2016

Gratis cijfers Russische e-commercemarkt voor leden en business partners

Europa in allerlei verschillende kleuren

Vandaag lanceert de Ecommerce Foundation haar nieuwe rapport met cijfers over de B2C e-commercemarkt in Rusland. Het rapport bevat de laatste feiten en cijfers, trends en ontwikkelingen voor de Russische online markt. Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen het rapport gratis downloaden via Mijn Account.

25% Russen shopt online

Hoewel het aantal Russische e-shoppers gestaag groeit, is het groeipercentage van de online markt sterk gedaald (van 31% in 2014 naar 6,6% in 2015). Dit komt met name door de zware tijden waar de Russische economie sinds vorig jaar mee kampt. Onder andere hierdoor is het gemiddelde online besteed bedrag per e-shopper gedaald van € 741 in 2014 naar € 685 in 2015. En wist je bijvoorbeeld dat slechts 70% van de Russen toegang heeft tot internet? Of dat VK en Odnoklassniki de meest gebruikte social media-sites waren in 2015? Deze en andere nuttige informatie vind je in het Russian B2C E-commerce Report!

bekijk de tekstversie

Download hier de infographic (pdf).

Bekijk hier de tekstversie van de infographic. 

Wil je meer weten over de online markt in Rusland? Leden en business partners kunnen het rapport gratis downloaden via Mijn Account.

Meer weten?

Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen het volledige rapport (t.w.v. €95) gratis downloaden via Mijn Account. Geen lid of business partner van Thuiswinkel.org? Download het rapport dan via de website van de Ecommerce Wiki.
Download het rapport