28 juni 2016

Succesvol blijven in huidig retaillandschap? Schuurman Schoenen legt uit

Lid aan het woord

Foto van de webzuil die in de winkel van Schuurman Schoenen in Coevorden staat

Afgelopen jaar viel voor verschillende retailketens het doek. Niek van der Schoot, E-commerce Manager bij Schuurman Schoenen, is niet bang dat dit ook met Schuurman Schoenen gaat gebeuren: “Onze webshop is afgelopen jaar hard gegroeid en ook de fysieke winkels maakten een mooie groei door. Komend jaar willen we ons met de webshop daarom focussen op een landelijke dekking.” Hoe komt het dat het zo goed gaat met Schuurman Schoenen? Niek vertelt je waarom Schuurman Schoenen nog steeds succesvol is en hoe ze dit de komende jaren willen volhouden.

Focus op core business

“Een aantal jaar geleden zagen we al dat er grote veranderingen op komst waren. Met alleen fysieke winkels zouden retailers het niet meer redden en sommige winkelstraten zouden leeg gaan lopen. We hebben daarom ons fysieke winkelbestand goed onder de loep genomen, waarna we een  aantal kleinere filialen en ook onze Intersport-afdeling hebben gesloten. Vervolgens hebben we twee grote filialen in Emmen en Beneden-Leeuwen geopend. We wilden terug naar onze core business: schoenen in plaats van sport. Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘schoenmaker blijf bij je leest’.” 

Online shoppen in de winkel

Een andere belangrijke verandering voor Schuurman Schoenen was de invoering van de Webzuil+. “We hebben de Webzuil+ ingevoerd in 2013. We waren hiermee één van de voorlopers en nog niet iedereen was enthousiast. We hebben daarom veel presentaties en begeleiding aan de medewerkers gegeven, waardoor iedereen inmiddels vertrouwd is met de Webzuil+. Naast het feit dat klanten nu in al onze 40 winkels schoenen kunnen bestellen, kan via de Webzuil+ ook de klantgeschiedenis en meer informatie opgezocht worden. Zo willen we de klant nog beter tot hulp zijn.” 

Offline personaliseren

Uiteindelijk wil Niek in de winkel net zo goed kunnen personaliseren als online: “Ons streven is om op lokaal niveau onze klanten door en door te kennen en precies te weten wat ze mooi vinden, welke merken bij ze passen, enzovoorts, zodat we hen 100% service kunnen bieden. Nog meer dan onze concullega’s.” Daarnaast is het volgens Niek belangrijk dat de synergie tussen de winkels en online goed is: “We zijn daar al aardig mee op weg. Elke winkel heeft een eigen Facebookpagina waar we lokale acties promoten en je bijvoorbeeld kunt zien wie er bij de betreffende vestiging werkt”. 

De toekomst van Schuurman Schoenen

De synergie tussen winkels en online in combinatie met het onder de aandacht brengen van de webshop in Midden- en Zuid-Nederland is Nieks missie voor de komende jaren. “Onze webshop is klaar voor heel Nederland. De klanten die ons nog niet kennen, laten we door het Thuiswinkel Waarborg zien dat we betrouwbaar zijn. Betrouwbaarheid in heel Nederland en de juiste afstemming tussen de winkels en de webshop is in mijn ogen onze toekomst.” 

Voordelen Lidmaatschap

Ben jij nog geen lid van Thuiswinkel.org? Als lid profiteer je van vele voordelen:
  • Mogen voeren van het Thuiswinkel Waarborg
  • Mogen voeren van het Ecommerce Europe Trustmark
  • Behartiging van jouw belangen op landelijk en Europees niveau
  • Gratis marktonderzoeken, evenementen en juridisch advies
  • Gebruik maken van Thuiswinkel Waarborg Reviews
Word lid