14 juni 2016

Cross-border verkopen en direct de Duitse markt veroveren doe je zo

Thuiswinkel Webinar Go German banner

Wil jij binnenkort je afzetmarkt vergroten, of zie je duidelijk een toenemende vraag naar jouw product of dienst in Duitsland? Dan wordt het tijd voor de volgende stap. Maar waar te beginnen? Tijdens de webinar Go German! Cross-border verkopen doe je zo… kregen vele kijkers de kans om dat te leren. Hoe je die stap nu precies zet en wat de Duitse consument van jouw webshop verwacht? Lees mee en kijk de webinar terug.

Cross-border: obstakels en oplossingen

Vind jij verschillen in wet- en regelgeving in Europa ook zo lastig? Dan ben je niet de enige. 70% van de stemmers gaf tijdens de webinar aan dat zij dit als één van de grootste obstakels zien voor cross-border verkopen. Met verschillende btw-tarieven en logistieke uitdagingen is een stap over de grens nog niet zomaar gezet. Martijn Hos (directeur beleid & belangenbehartiging bij Thuiswinkel.org) gaf je daarom een 4-tal tips om succesvol te worden over de grens, namelijk:
  1. Maak gebruik van de marktplaatsen. Marktplaatsen bereiken een grote doelgroep. Doe hier je voordeel mee!
  2. Blijf jezelf constant evalueren en pas je business modellen aan waar nodig.
  3. Train jezelf en je personeel om succesvol te zijn en te blijven in e-commerce. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden die e-Academy daarbij biedt.
  4. Maak gebruik van keurmerken. Ecommerce Europe stimuleert consumentenvertrouwen over de grens met het onlangs gelanceerde EE trustmark, dat Thuiswinkel.org leden gratis mogen voeren.

Go German! met deze 3 tips

Europa is een enorme afzetmarkt; houd er rekening mee dat iedere lidstaat zijn eigen wensen en behoeften kent. Daarom zoomden we tijdens de webinar specifiek in op het veroveren van de Duitse markt. Andreas Giese (oprichter en CEO Dexport) gaf je inzicht in de valkuilen en kansen:
  1. Optimaliseer je webshop voor de Duitse markt. Een veilige betaalomgeving, gratis retour, maar ook een Duitse look en feel van je webshop kunnen de Duitse consument over de streep trekken.
  2. Gebruik de juiste marketing mix. De uitdaging is om alle kanalen goed op elkaar af te stemmen zodat ze elkaar versterken en je alle kansen benut op de Duitse markt.
  3. Lift mee op de groei van Amazon. 20% van de Duitse e-commerce loopt via Amazon. Daarnaast groeit Amazon ook nog eens harder dan de concurrentie.

Heb je de webinar gemist?

Geen zorgen! Thuiswinkel.org biedt haar leden en business partners de mogelijkheid om de Thuiswinkel Webinar terug te kijken. (Tip: zet het geluid aan het begin van de eerste presentatie wat harder).
Kijk de webinar terug