30 mei 2016

Walther Ploos van Amstel: ‘Magazijnen zijn net diesels’

Foto van Walther Ploos van Amstel De opkomst van e-commerce stelt retailers voor enorme uitdagingen. Hun logistieke kosten zijn de afgelopen jaren de pan uitgerezen, schetst Walther Ploos van Amstel in de aanloop naar zijn presentatie tijdens Logistiek & E-commerce op 14 juni. Online verkopers krijgen er maar moeilijk grip op.
‘Behalve meer snelheid wordt tegenwoordig ook steeds meer nauwkeurigheid gevraagd’, legt Ploos van Amstel uit. ‘Denk aan tijdvakleveringen. Deze uitdagingen zorgen ervoor dat er gemiddeld minder zendingen per rit meegaan’, aldus de Lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij pleit voor een integrale aanpak van e-commerce logistiek. ‘Dan praat je over voorraad, warehousing en transport, de drie pijlers van logistiek. Vroeger kon je dat in alle rust per pijler optimaliseren. Nu kom ik nog steeds van die verschillende “directoraten” tegen binnen organisaties, maar je moet echt integraal kijken, in één keer de goede keuzes maken om de cost to serve te beperken.’

Flinders, Picnic, Only for Men, Agradi, Wehkamp

Ploos van Amstel zal op het congres de belangrijkste margekillers in e-commerce logistiek bespreken, waarbij hij ook ingaat op de uitdagingen in b2b. Hij betreedt het podium van Logistiek & E-commerce op 14 juni in Almere naast keynote sprekers Flinders en Picnic. Ook vertellen Only for Men, Agradi en Wehkamp over hun logistieke oplossingen.

Voordeel voor leden van Thuiswinkel.org

Leden van Thuiswinkel.org ontvangen een exclusieve korting van €100,- op de entreeprijs van Logistiek & E-commerce. Op www.logistiekenecommerce.nl vind je het gehele programma en kun je jouw kaarten bestellen.