23 mei 2016

Belsimpel.nl: Geen gedoe, wél blije klanten met Jeroen & Jeroen

Lid aan het woord

Jeroen Doornebos

“Veel mensen hebben weleens een negatieve klantervaring gehad met mobiele telefoons en abonnementen”, aldus Jeroen van Belsimpel.nl (Thuiswinkel.org-lid). Toch wonnen zij dit jaar een Thuiswinkel Award. Jeroen vertelt je hoe Belsimpel.nl de beste consumentenbeoordeling voor de Thuiswinkel Award Elektronica en Telecom behaalde.

“Als je op een feestje bent en vraagt: ‘Wie heeft er nog een slecht verhaal over gekochte telefoons of telefoonproviders?’ dan heb je voor de rest van de avond gespreksstof. Stel je dezelfde vraag over een onlangs gekochte broek, dan is er niks aan de hand”, zegt Jeroen Doorenbos, één van de twee oprichters van Belsimpel.nl. Jeroen ziet hier wel echt een uitdaging voor de telecombranche: “We moeten zorgen dat het kopen van een mobiele telefoon leuk is in plaats van dat mensen weer worden lastiggevallen.” Maar hoe doe je dat?

Geen gedoe

 “Alle dingen die we doen, zijn gericht op het makkelijker, fijner en efficiënter maken van alles rondom mobiel. We willen eigenlijk dat consumenten alle zaken met één druk op de knop kunnen regelen. Een voorbeeld daarvan is ons ‘Abonnement zonder gedoe’. Normaal gesproken moet je om een abonnement af te sluiten – naast je identiteitsbewijs inscannen en uploaden – ook een contract printen, ondertekenen, inscannen en uploaden. Bij ons nieuwe abonnement kun je gewoon een contract afsluiten met een sms. Zo maken we het efficiënter en minder complex.”

Happy customers

Het beter maken voor consumenten is volgens Jeroen dan ook de sleutel: “We blijven constant nadenken wat de consument wil. En op eerdergenoemde feestjes luisteren we ook goed naar de kritiek, want daar kun je natuurlijk veel van leren.” Voor andere webshops heeft Jeroen dan ook als tip: “Lees af en toe ¬– in plaats van de rapporten – eens zelf een paar mails uit de algemene inbox. Zo leer je nog beter wat er speelt en daardoor kun je een stuk winnen op klanttevredenheid.”

Beste Webwinkel van Nederland?

Voor Belsimpel.nl heeft deze focus op klanttevredenheid erg goed gewerkt. 10 jaar geleden legden Jeroen & Jeroen allebei €1.000,- in en begonnen op hun studentenkamers met een bedrijfje voor mobiele telefoons en laptops. Sinds toen is er veel veranderd: alleen afgelopen jaar al kwamen er 6 nieuwe winkels, een nieuwe website, een nieuw kantoor en 100 nieuwe collega’s bij. En afgelopen maart wonnen ze natuurlijk een Thuiswinkel Award. Toch is dit nog niet voldoende voor Jeroen. “Wij houden niet van niet-winnen. Volgend jaar willen we daarom met de Award voor Beste Webwinkel van Nederland naar huis gaan. Of dat gaat lukken, horen we hopelijk op het volgende feestje waar het onderwerp telecom ter sprake komt.”

Belsimpel.nl & Thuiswinkel.org

“We zijn nog niet zo heel lang lid van Thuiswinkel.org”, geeft Jeroen toe. “We dachten op een gegeven moment: dit moeten we ook maar doen. We zijn natuurlijk al een volwassen bedrijf, dus de voordelen die het lidmaatschap biedt aan starters gelden eigenlijk wat minder voor ons. We zijn natuurlijk wel blij met het logo, maar vooral met de inzet en invloed van Thuiswinkel.org op de online branche.”

Voordelen Lidmaatschap

Ben jij nog geen lid van Thuiswinkel.org? Als lid profiteer je van vele voordelen:
  • Mogen voeren van het Thuiswinkel Waarborg
  • Mogen voeren van het Ecommerce Europe Trustmark
  • Behartiging van jouw belangen op landelijk en Europees niveau
  • Gratis marktonderzoeken, evenementen en juridisch advies
  • Ondersteund door de Consumentenbond
  • Gebruik maken van Thuiswinkel Waarborg Reviews
Word lid