12 mei 2016

Weer gezonde groei voor Duitse B2C e-commercemarkt

Duitsland in europese kaart

De B2C e-commercemarkt in Duitsland groeide in 2015 opnieuw met dubbele cijfers. Na een groei van 12,3% in 2014 steeg de online omzet het afgelopen jaar met 13,3%, naar een bedrag van €59,7 miljard. Benieuwd naar meer cijfers over de Duitse markt? Leden en business partners kunnen het Germany B2C E-commerce Report 2016 gratis downloaden via Mijn Account.

Duitsland blijft de op twee na grootste B2C e-commercemarkt in Europa, achter het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De groei van de Duitse online markt komt vooral omdat het aantal online shoppers en het bedrag dat zij gemiddeld per jaar uitgeven nog steeds sterk groeien. In 2015 steeg het aantal e-shoppers in Duitsland van 49,5 miljoen naar 51,6 miljoen, en het bedrag dat zij gemiddeld per persoon online uitgaven van €1.064 naar €1.157.

Toch blijft het bedrag dat Duitsers via internet uitgeven aan producten en diensten wat achter ten opzichte van andere West-Europese landen. Dit komt mede door de vergrijzing van de Duitse samenleving, en ouderen bestellen over het algemeen minder snel hun artikelen online.

Ideale afzetmarkt

Duitsland is een zeer interessante afzetmarkt voor Nederlandse bedrijven. Niet alleen is de ligging ideaal, ook heeft het land de meeste online shoppers in Europa en loopt het op logistiek gebied voorop in de wereld. Wil jij weten hoe je de Duitse markt verovert? Kijk dan op donderdag 9 juni onze webinar over cross-border e-commerce in Duitsland. Meld je nu vast aan voor de webinar.