26 april 2016

Kleertjes.com: mamma’s beste vriendin

Lid aan het woord

kledingrek met kledinghangers Kleertjes.com won dit jaar de Thuiswinkel Award in de categorie Baby & Kind. Siad Awwad, algemeen directeur van kleertjes.com, vertelt hoe kleertjes.com succesvol is geworden en gebleven: “We willen de beste vriendin van een moeder zijn. Doen waar zij behoefte aan heeft. Wat de concurrentie doet, interesseert ons niet.”

Minder druk voor moeders

“Moeders zijn echte queens of planning: ze zijn fantastisch goed in alles combineren. Maar we helpen ze graag om hun drukke leven makkelijker te maken.” Dat is al vanaf het begin zo: kleertjes.com startte namelijk als project van moeder Claudia Willemsen, die weinig tijd had om te winkelen en de kleding voor haar kinderen dus online wilde bestellen. Dat was in 2003 alleen nog niet mogelijk, dus besloot Claudia daar verandering in te brengen.

Moeders beste vriendin

Inmiddels is er natuurlijk heel veel kinderkleding te koop via internet. Maar alleen kleertjes.com heeft al 6 Thuiswinkel Awards in de wacht gesleept, waarvan de laatste dit jaar. Volgens Siad is kleertjes.com zo succesvol omdat ze doen wat de klant hen vraagt: “We begrijpen de moeder en luisteren naar haar. Overal in het bedrijf zijn mamma’s terug te vinden, in elk team en elke focusgroep, zodat iedereen het belang van de moeder in gedachten blijft houden. We leven ons in en denken mee wat het leven van een moeder makkelijker maakt. We willen echt haar beste vriendin zijn!”

Zelfde NPS als Coolblue

Om de functie van beste vriendin goed te vervullen, schakelt kleertjes.com bijvoorbeeld ook bloggers in die tips geven over de leukste uitjes en de beste restaurants. “Alles om de band tussen moeder en kind te versterken. Ons motto is niet voor niks The joy of growing together: we willen moeder en kind echt met plezier samen laten (op)groeien.” Het luisteren naar, meedenken met en inleven in de moeders zorgt dat de klanttevredenheid bij kleertjes.com erg hoog ligt. Dat is natuurlijk deels te zien aan het winnen van meerdere Thuiswinkel Awards, maar ook aan hun Net Promoter Score (NPS): “Onze NPS is waanzinnig goed: het is net zo hoog als die van Coolblue!”, aldus een trotse Siad.

“Concurrentie is oninteressant”

Het gaat dus goed met kleertjes.com, maar hoe kijken zij aan tegen concurrentie? Siad ziet dat traditionele retailers ook steeds meer de e-commerce aan het ontdekken zijn, maar trekt zich hier weinig van aan. Hij raadt andere webshops aan om dat ook niet te doen: “De concurrentie interesseert me niet. Dat klinkt hard, maar het is simpelweg belangrijker om je op je eigen strategie te focussen. Wie ben ik, wat is mijn strategie en waarin onderscheid ik me? Daar moeten webshops zich op focussen, niet op wat de concurrentie doet.”

Toekomstplannen

Wat betreft eigen strategie heeft kleertjes.com ook nog wel wat interessants op de planning: “We willen blijven verrassen, dus ik kan niet te veel vertellen. Het belangrijkste blijft dat we moeders overal waar mogelijk blijven helpen. Nu verkopen we mode en schoenen, maar ze hebben natuurlijk meer nodig dan dat. Daarnaast willen we ook de 1,6 miljoen Nederlandse moeders die een modaal inkomen of lager hebben beter helpen: in onze branded shop verkopen we vooral merken tegen de adviesprijs van de leveranciers – wat interessant is voor welgestelde moeders – maar met onze outlet willen we ook de grotere doelgroep bedienen van moeders die op de kleintjes moeten letten. Natuurlijk met de gebruikelijke liefde en intensiteit van de service van de branded kleertjes.com-shop.”

Voordelen Lidmaatschap

Ben jij nog geen lid van Thuiswinkel.org? Als lid profiteer je van vele voordelen:
  • Mogen voeren van het Thuiswinkel Waarborg
  • Mogen voeren van het Ecommerce Europe Trustmark
  • Behartiging van jouw belangen op landelijk en Europees niveau
  • Gratis marktonderzoeken, evenementen en juridisch advies
  • Ondersteund door de Consumentenbond
  • Gebruik maken van Thuiswinkel Waarborg Reviews
Word lid