25 maart 2016

Er is altijd ruimte voor verbetering

Blogpost Jorij Abraham, Program Manager ShoppingTomorrow

Jorij Abraham profielfoto Drie jaar geleden zijn we samen met andere brancheverenigingen begonnen met ShoppingTomorrow. Het is een platform waar retailers gezamenlijk de ontwikkelingen op het gebied van consumentengedrag, technologie en de internationale concurrentie verkennen en tot concrete acties komen om hun eigen concurrentiepositie en die van Nederland te verbeteren. Toen we begonnen dacht ik nog: “We proberen het 1 jaar en dan zien we wel weer verder.” Ik had nooit kunnen voorspellen dat we nu 3 jaar, een roadshow, 100+ incompany masterclasses, 30+ congreslezingen, 60+ expertgroepen, ikweetniethoeveel onderzoekzoeksrapporten, 20 bluepapers en twee boeken verder zijn.

De toekomst van e-commerce Nederland

In 2015 hadden we 20 expertgroepen die werkten aan de toekomst van e-commerce Nederland. De meeste expertgroepen richten zich op het oplossen van een gemeenschappelijk vraagstuk, maar er waren ook enkele expertgroepen die een concreet actieplan hebben uitgewerkt. De groep Cross-Border E-commerce heeft de bootcamp gerealiseerd en helpt nu drie webshops met verkopen over de grens. De expertgroep Product Data Sharing vroeg zich af waarom we allemaal dezelfde (niet-concurrentiegevoelige) productdata in onze systemen moeten invoeren en dacht: dat moet efficiënter kunnen. Nu werken o.a. bol.com, Blokker Holding, Intergamma, Praxis en Wehkamp samen om productdata één keer te verzamelen. Dat gaat een hoop tijd schelen!

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag

Ik ben heel blij met deze concrete acties om de e-commercebranche verder te helpen. Maar ik ben ook heel tevreden met de bluepapers die we de afgelopen periode hebben opgeleverd. In de bluepapers vind je antwoorden op concrete vraagstukken, zodat je zelf aan de slag kunt met de praktische tips. Lees bijvoorbeeld alles over:
  • De 10 lessen voor digitale (marketing) transformatie.
  • Succesvol transformeren naar een omnichannel organisatie.
  • Meer digitale omzet realiseren met een gelijkblijvend aantal bezoekers.
  • Het stedelijk winkelgebied van de toekomst.
  • Betalen en bezorgen: hoe houd je het winstgevend.
  • 12,5% meer marge met betere inkoop en supply chain.
  • Hoe je met technologie kunt inspelen op consumentenbehoeften.

Pak de bluepaper over jouw kennisgebied erbij en ga aan de slag om jouw webshop te verbeteren. Want hoe klein, groot, startend of professioneel je ook bent: er is altijd ruimte voor verbetering. En ik daag je van harte uit om in 2016 mee te werken aan het nieuwe jaar ShoppingTomorrow!

Download alle bluepapers !

Over de auteur

Jorij Abraham is Program Manager van ShoppingTomorrow. Voorheen was hij manager e-commerce van de Bijenkorf, TUI en online uitgever bij Sanoma Media. Jorij is mede oprichter van de Ecommerce Foundation, een non-profit organisatie gericht op het helpen van bedrijven en het verbeteren van hun e-commerce-activiteiten. Naast zijn betrokkenheid bij ShoppingTomorrow is Jorij Director Research & Advice bij Thuiswinkel.org. Tevens is hij eindverantwoordelijk voor de onderzoeksprogramma's van Ecommerce Europe.