24 maart 2016

Thuiswinkel.org feliciteert winnaars Publieksprijzen XL en Vakprijzen

foto van de awardwinnaars De toppers van de Nederlandse e-commercebranche zijn zojuist bekendgemaakt. Tijdens de 15e uitreiking van de Thuiswinkel Awards vielen bekende, maar ook verrassende namen in de prijzen. De Nederlandse consument koos in 11 categorieën haar favoriete webwinkel en een deskundige vakjury verkoos 5 winnaars van de Vakprijzen. Thuiswinkel.org feliciteert alle winnaars en in het bijzonder haar leden.

Winnaars Publieksprijzen XL

De winnaars van de Thuiswinkel Awards Publieksprijzen XL zijn:

Een maand lang hebben duizenden consumenten hun favoriete webwinkel(s) beoordeeld. Een online consumentenpanel van GfK, gecombineerd met onderzoek onder eigen klanten, bepaalde de eindscore van de deelnemende webwinkels aan de Publieksprijzen XL. De webwinkels met de hoogste eindscores hebben de Publieksprijs XL in ontvangst genomen.

Jury kiest 5 winnaars Vakprijzen

Een vakjury, bestaande uit deskundigen uit de online en retailwereld, koos de winnaars van de Vakprijzen. Arjen Bonsing, voorzitter van de vakjury: “Wij hebben vooral gelet op feitelijke en overtuigende verhalen. Hoewel het moeilijk was om een keuze te maken, hebben de winnaars zich dit jaar echt weten te onderscheiden van anderen. Zij hebben duidelijk en helder laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben bereikt en waarom zij op dit moment de beste in hun vakgebied zijn. We mogen met de hele markt dan ook trots zijn op de winnaars.”
Op basis van de presentaties tijdens de Jurydag op 17 maart kozen de Vakjury’s de volgende (web)winkels tot winnaar:

  • ING Vakprijs Beste Startende Webwinkel: Picnic
  • Vakprijs Beste Omnichannel Winkel van Nederland: De Bijenkorf
  • Vakprijs Beste Webwinkel van Nederland: bol.com
  • Vakprijs Cross Border E-commerce Award: VidaXL.nl
  • Vakprijs Game Changer Award: Blendle

De meest prestigieuze titel die in e-commerceland te verkrijgen is, gaat naar bol.com. Zij zijn verkozen tot de Beste Webwinkel van Nederland 2016.

European E-commerce Awards

Wij zijn trots dat ons lid bol.com Nederland mag vertegenwoordigen als Beste Webwinkel van Nederland tijdens de European E-commerce Awards in de strijd om de Entrepreneurial Award. Ook feliciteren we ons lid VidaXL.nl omdat zij als winnaar van de Cross Border E-commerce Award worden voorgedragen voor de European Pure Player Award. De European E-commerce Awards worden uitgereikt op 31 mei tijdens de Global E-commerce Summit 2016.

Organisatie: Stichting Nationale Thuiswinkel Awards

De organisatie van de Thuiswinkel Awards wordt uitgevoerd door de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards en BBP Media. De Stichting Nationale Thuiswinkel Awards is een onafhankelijke stichting. De financiering van het evenement gebeurt volledig via sponsoring en kaartverkoop.