23 maart 2016

Ecommerce Europe Conferentie: een dialoog tussen overheid en bedrijfsleven

Europese vlaggen voor Europees gebouw

Hoe kan Europa zijn plek in de toekomstige digitale economie verzekeren en de grensoverschrijdende e-commerce bevorderen? Deze sleutelvragen zullen centraal staan tijdens de Annual Conference van Ecommerce Europe (30 mei, Barcelona).

“E-commercebedrijven en beleidsmakers van de Europese Commissie ontmoeten elkaar jaarlijks op deze conferentie,” zegt Martijn Hos van Thuiswinkel.org. “Het is de manier voor Europa om haar plannen over thema’s als privacy, betalingsverkeer of andere consumentenvraagstukken te toetsen aan de ideeën van ondernemers in e-commerce. Ook worden standpunten van Thuiswinkel.org via Ecommerce Europe onder hun aandacht gebracht. Het is daarmee een goed podium voor een dialoog tussen overheid en bedrijfsleven.”

Regelgeving, betalingsverkeer en logistiek

In drie thematische sessies over e-Regulations, e-Payments en e-Logistics zullen beleidsmakers en bedrijven de grootste uitdagingen van de Europese e-commercesector analyseren en bediscussiëren.
Daarvoor heeft inmiddels een fijne selectie van sprekers vanuit Brussel en het bedrijfsleven zich gemeld. Benieuwd? Meld je dan ook aan voor de Annual Conference.

In aanvulling op Katrina Sichel, Stefan Krawczyk, Liz Oakes en David Vuylsteke, is Ecommerce Europe trots om nog meer beleidsmakers en marktleiders aan te kondigen voor de Ecommerce Europe Annual Conference op 30 mei 2016 in Barcelona.

Deelnemers e-Logistics

Simon DenothSimon Denoth
Adjunct-woordvoerder, SRG SSR

Simon Denoth was werkzaam in meerdere functies op het gebied van buitenlands beleidsonderzoek, media en internationale logistiek. Tegenwoordig is hij Adjunct-woordvoerder van de Swiss Broadcasting Corporation, het grootste Zwitserse mediabedrijf. Hij studeerde af in politicologie (BA) aan de Universiteit van Genéve en heeft een masterdiploma (MA) in Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Manchester. Simon zal de e-Logistics workshop voorzitten.

  

 Alan Gershenhornlan Gershenhorn
Executive Vice President en Chief Commercial Officer, UPS

Als Executive Vice President en Chief Commercial Officer van UPS, geeft Alan Gershenhorn leiding aan strategisch management, fusies en acquisities, public affairs, marketing, sales, product en oplossingsontwikkeling, klantervaringenmanagement en groeistrategieën van de gehele onderneming. Onder zijn leiding intensiveert UPS zijn focus op het creëren van onderscheidende klantwaarde door het ontwikkelen van nieuwe producten en oplossingen die aansluiten bij de brede mogelijkheden voor commerciële innovatie. Alan zal de e-Logistics sessie bijwonen als spreker en lid van het panel.

   

Bernd Kratz

Bernd Kratz
Oprichter en Directeur, Executive Management Advisors (EMA)

Bernd Kratz is een expert in logistiek. Na meer dan 25 jaar ervaring als een bestuurder lange afstand sales (de laatste 10 jaar als lid van het raad van bestuur van Conrad Electronics SE), richtte Bernd Kratz de EMA – Executive Management Advisors op GmbH. Zijn werkzaamheden zijn gericht op het adviseren van top management over strategische ontwikkeling en implementatie, complexe problemen en persoonlijke coaching. Alan zal de e-Logistics sessie bijwonen als spreker en lid van het panel.

   

 

Olivier Salles Olivier Salles
Hoofd afdeling Retail, Financiële Diensten en Betalingen, DG FISMA, European Commissie

Olivier Salles studeerde af in Politicologie en Internationale Betrekkingen aan de Paris Sorbonne. Tegenwoordig werkt hij al meer dan 20 jaar voor de Europese Commissie voor verschillende afdelingen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam geweest bij het DG Interne Markt en Financiële Zaken (MARKT) als hoofd HR. Toen de financiële crisis uitbrak hielp hij de organisatie het hoofd te bieden aan deze gigantische uitdaging. Daarnaast was hij onderhandelaar voor verschillende handelsovereenkomsten met o.a. de VS en Canada. Olivier zal de e-Payments sessie bijwonen als spreker en lid van het panel.

  

Andrea Servida Andrea Servida
Voorzitter van de werkgroep “Wetgevingsteam (eIDAS)" DG CONNECT, Europese Commissie

Andrea is voorzitter van de werkgroep "Legislation Team” (eIDAS) in DG 'Communication networks, content and technology' (DG CONNECT) van de Europese Commissie. Van 2006 tot 2012 was hij adjunct-directeur van de afdeling "Internet; Network and Information Security" in DG INFSO waar hij de leiding had over het bepalen en implementeren van de strategie en beleid omtrent netwerk- en informatiebeveiliging, de beveiliging van kritieke informatie infrastructuren en elektronische identificatie. Andrea zal de e-Payments sessie bijwonen als spreker en lid van het panel.

 

Met korting naar de Global E-commerce Summit

Dit jaar vindt de Annual Conference van Ecommerce Europe plaats op 30 mei en zal onderdeel zijn van de Global E-commerce Summit met het thema “De toekomst van digitale handel”. De Global E-commerce Summit is Europa’s meest vooraanstaande platform voor e-commercie met een focus op het delen van informatie, leren en netwerken. Gebruik de kortingscode BAR16THU en ontvang € 300,- korting op de toegangsprijs.