10 maart 2016

Flexibiliteit in afleveropties belangrijke voorwaarde voor e-commercesucces

Krijg praktische tips uit de bluepapers van ShoppingTomorrow

laptop op ronde tafel met notitieboekje en smartphone

De nieuwste bluepapers van ShoppingTomorrow staan online. Hoe zorg je ervoor dat jouw marketing-, sales- en serviceactiviteiten passen bij je merk en bijdragen aan de klantloyaliteit? Waarom is flexibiliteit in afleveropties de sleutel tot succes? En hoe kun je omnichannel analytics inzetten? Leer van de nieuwste bluepapers.

Lees de praktische tips in de bluepapers van ShoppingTomorrow.

Het afgelopen jaar hebben 400 experts in 20 expertgroepen gewerkt aan het gezamenlijk oplossen van concrete vraagstukken. Het resultaat daarvan lanceren we de komende weken in bluepapers. De drie bluepapers van vandaag zijn:

Branding en Loyalty

Hoe zorg je ervoor dat jouw marketing-, sales- en serviceactiviteiten passen bij je merk en bijdragen aan de klantloyaliteit? Dat leest u in de bluepaper van de expertgroep Branding & Loyalty. Daarin vind je onder meer een handig stappenplan en inspirerende praktijkcases. Download hier de bluepaper.

Delivery & Service

De expertgroep Delivery & Service van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow komt met interessante bevindingen om retailers bij te staan in de ‘last mile’. Afleveringen, en met name de keuzes hierin, worden steeds belangrijker voor de consument. Flexibiliteit in afleveropties is volgens de experts een belangrijke voorwaarde voor e-commercesucces. Download hier de bluepaper.

Analytics & Big Data

De consument van vandaag gedraagt zich steeds meer omnichannel. Hij beweegt voortdurend tussen kanalen, zelfs binnen een transactie. Hij zoekt online, koopt offline of andersom (de zogenaamde ROPO-aankoop). Ruim de helft van de aankopen is inmiddels omnichannel. Hierdoor is een traditionele multichannel benadering niet meer afdoende om de consument goed in beeld te krijgen en hem effectief te benaderen. Voor een beweging richting omnichannel analytics adviseert de expertgroep ‘Big Data & Analytics’ een stap-voor-stap benadering. Download hier de bluepaper.

Doe mee aan ShoppingTomorrow

Wil jij jouw kennis ook delen en werken aan een blue paper? Ook komend jaar gaat ShoppingTomorrow weer verder. Meld je aan voor ShoppingTomorrow en verdien zo direct PE-punten voor het e-Academy Register.