8 maart 2016

Betalingsontwikkelingen in de dynamische e-sector

laptop met betaalpas

In de (nabije) toekomst verwacht Thuiswinkel.org een verdere toename van digitaal winkelen en betalen, nieuwe technologieën voor on- en offline betalingen, meer Europese regelgeving, en een voortzetting van de samensmelting van off- en online kanalen. “Het online bestelproces bestaat sterk vereenvoudigd uit drie elementen: identificeren, betalen en bezorgen. In de ideale situatie lopen deze processen naadloos in elkaar over en beleeft de klant één vloeiende shopervaring, onafhankelijk van het kanaal én onafhankelijk van de locatie”, aldus Paul Alfing, adviseur betalingsverkeer bij Thuiswinkel.org.

Om consumenten zo goed mogelijk van dienst te zijn en de groei van de e-commercesector te waarborgen, geeft Thuiswinkel.org drie aanbevelingen in haar laatste Position Paper Online Betalen. De position paper is vandaag gelanceerd tijdens de tiende editie van het Online Betaal Congres.

  • Aanbeveling 1: Realiseer een aggregatiefunctie tussen de stelsels van iDIN en Idensys, en eventuele toekomstige eID-stelsels, zodat één aansluiting voor een webwinkel volstaat om maximaal bereik te halen en de toepassing van one-click buy oplossingen te vergroten.
  • Aanbeveling 2: Investeer in standaardisatie van open-APIs om (Europees) bereik, conversie en interoperabiliteit te bevorderen en extra diensten te kunnen bieden.
  • Aanbeveling 3: Integreer de iDIN identificatie/inlog met de iDEAL betaaltransactie, zodat eenmalig inloggen voldoende is voor identificatie en betalen en de check-out vereenvoudigd wordt.

Thuiswinkel.org behartigt de belangen van haar leden en de e-commercebranche en roept stakeholders op de aanbevelingen te verwezenlijken en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de dynamische e-commercesector. Je kunt de position paper hier downloaden.