3 maart 2016

Klantgericht zijn is niet meer voldoende

Krijg praktische tips uit de bluepapers van ShoppingTomorrow

vrouw leest boek op bank Direct marketing dringt door tot in de kernactiviteiten van het bedrijf, klantgericht zijn is niet meer voldoende (de klant is volledig aan zet), het AIDA-model wordt aangepast en datakwaliteit is een ‘moetje’ van strategisch belang … De nieuwste bluepapers van ShoppingTomorrow staan online!

Lees de praktische tips in de bluepapers van ShoppingTomorrow.

Het afgelopen jaar hebben 400 experts in 20 expertgroepen gewerkt aan het gezamenlijk oplossen van concrete vraagstukken. Het resultaat daarvan lanceren we de komende weken in bluepapers. De drie bluepapers van vandaag zijn:

Direct Marketing

Zoals alles in onze wereld, verandert ook direct marketing (DM) in rap tempo. Veel nieuwe kanalen, onderliggende technologieën en beschikbare data bieden enorme kansen. De expertgroep Direct Marketing laat in haar bluepaper zien dat DM in de nabije toekomst niet alleen een onderdeel van de bedrijfsvoering is, maar zelfs door zal dringen tot in de kernactiviteiten van elk bedrijf. Download de bluepaper.

Customer Experience Management

De expertgroep Customer Experience Management van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow heeft zich in drie subgroepen opgesplitst. Hierdoor zijn drie invalshoeken ontstaan waarbij klantbeleving als speerpunt naar voren komt.

  • De eerste expertgroep geeft een duidelijk signaal aan de retailer: klantgericht zijn is niet meer voldoende.
  • De experts van de tweede subgroep vullen het bekende AIDA-model aan met de S van Satisfaction.
  • Gemak wordt steeds belangrijker voor de consument. Maar hoe vertaalt gemak zich naar loyaliteit? Deze derde subgroep formuleerde vier pijlers: betrouwbaarheid, beschikbaarheid, persoonlijke aandacht en het belang om in te spelen op de situatie.

Download de bluepapers.

Productinformatiemanagement

Het onderwerp ‘data’ is niet sexy en bereikt zelden de agenda van bestuurders. Ontwikkelingen in de markt, zoals de transparantie van internet die klanten in staat stelt producten te vergelijken en wetgeving, maken dat data en datakwaliteit echter een ‘moetje’ van strategisch belang geworden is. De expertgroep Productinformatiemanagement van ShoppingTomorrow heeft een datakwaliteit framework opgesteld. Download hier de bluepaper.

Doe mee aan ShoppingTomorrow

Wil jij jouw kennis ook delen en werken aan een blue paper? Ook komend jaar gaat ShoppingTomorrow weer verder. Meld je aan voor ShoppingTomorrow en verdien zo direct PE-punten voor het e-Academy Register.