24 februari 2016
Persbericht

Thuiswinkel.org lanceert Lifelong Learning voor de e-commercesector

Greetz, CCV, Sundio Group en Centralpoint.nl starten als eerste Lifelong Learning Companies

Logo Lifelong Learning Company De online branche kent turbulente ontwikkelingen. Om bij te blijven, is continue kennisontwikkeling van e-commercepersoneel noodzakelijk. Door de waan van de dag is er soms gebrek aan ruimte en tijd voor professionele ontwikkeling. Tegelijkertijd schieten opleidingen en congressen op het gebied van digital en online als paddenstoelen uit de grond. De kwaliteit is vaak moeilijk te beoordelen. Veel bedrijven staan voor de vraag welke opleiding hun medewerkers naar een hoger niveau kan tillen. Om e-commercebedrijven hierin te ondersteunen lanceert Thuiswinkel e-Academy vandaag het programma ‘Lifelong Learning Company’. 
Als Lifelong Learning Company stimuleert een organisatie haar medewerkers om continu te werken aan hun professionele ontwikkeling. Jaarlijks is er 30 uur beschikbaar voor kennisverrijking.  Medewerkers en bedrijven hebben toegang tot een ‘marktplaats’ van opleidingen, congressen, webinars en kennissessies. Deze zijn door e-Academy getoetst op kwaliteit en actualiteit, en gecertificeerd. Ook niet-conventionele manieren van professionele ontwikkeling vallen binnen die 30 uur, zoals het geven van een gastcollege of het plaatsnemen in een expertcommissie. De belangrijkste opleiders en congresorganisaties op het gebied van e-commerce zijn al aangesloten.

Een inspirerend ecosysteem voor lifelong learning

“We willen lifelong learning in de e-commercesector interessant, afwisselend en hoogwaardig maken”, aldus Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. “Of je nu een online pure player bent, een omnichannel speler of b2b opereert: je online slagkracht wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van je ‘e-medewerkers’: van online marketeer tot webshopmanager, van e-inkoper tot supply chain-specialist, van software developer tot data-scientist. We helpen bedrijven graag om professionals te laten uitblinken.” 

Marieke de Vlieger, HR manager bij Greetz: “Onze mensen zijn onze grootste ‘asset’. Daarom investeren wij graag in de ontwikkeling van hun e-commercekennis en -vaardigheden. Thuiswinkel.org biedt met het ‘Lifelong Learning’-concept een mooie tool om hier daadwerkelijk voor te zorgen.” 

Verbeterde concurrentiepositie van Nederland

Thuiswinkel e-Academy is in 2015 opgericht om te zorgen dat meer e-commercetoptalent de arbeidsmarkt bereikt. “Dat is geen overbodige luxe, gezien de razendsnelle ontwikkelingen in het Nederlandse bedrijfsleven en de opmars van internationale e-commercegiganten”, aldus Wijnand Jongen. “We waren reeds gestart met het stimuleren van e-commerce in het hoger onderwijs door hbo- en wo-opleidingen te certificeren. Nu richten we ons ook op werkend talent via de werkgever en verwelkomen trots de eerste Nederlandse bedrijven.”

Marcel Neomagus, CFO Sundio Group: “Online ondernemen vergt een nieuwe manier van denken over waardecreatie. Door via digitale kanalen steeds beter in te spelen op individuele klantbehoeften creëren we een onvergetelijke ervaring voor onze klanten, en daarmee een positief bedrijfsresultaat en continuïteit. De kennis en talenten van onze medewerkers zijn hierin allesbepalend; daar investeren we graag in door deelname aan het Lifelong Learning Company programma.”

e-Marketing Competentietest maakt kennis e-commerceprofessionals meetbaar

De e-Marketing Competentietest van Thuiswinkel e-Academy helpt om het niveau van e-marketing medewerkers inzichtelijk te maken. Deze test is ontwikkeld in samenwerking met Sqillzer, het platform voor het meten van online professionals. Medewerkers en teams als geheel worden hierbij gebenchmarkt met het gemiddelde in de branche. Dit geeft richting aan het opleidingsplan voor Lifelong Learning Companies.

Wil jij met jouw bedrijf aan de slag als Lifelong Learning Company? We helpen je graag met persoonlijk advies.