22 februari 2016

Hoe passie en focus de weg naar het buitenland vrij kunnen maken

Lid aan het woord: Body & Fit

dozen om wereldbol Hoe kunnen we, met onze eigen missie en visie voorop, groeien in het buitenland? Dat is een grote uitdaging voor Body & Fit, winnaar van verschillende Thuiswinkel Awards, Webshop van het Jaar én de Cross-border Bootcamp. Met een hoofdkantoor in Heerenveen, een gepassioneerd team en een productlijn hebben ze Nederland al veroverd. Op naar het buitenland dus. Dylan van der Heij, marketingmanager bij Body & Fit vertelt over de uitdagingen, overwinningen én hun plannen.

Werken vanuit passie

Body & Fit heeft de afgelopen jaren mooie prijzen gewonnen. De reden hiervoor ligt verankerd in hun geschiedenis, zegt Van der Heij. Body & Fit is opgericht vanuit een passie voor gezondheid en voeding, en niet direct vanuit financieel oogpunt. Vanuit deze gedachte hebben ze hun assortiment flink uitgebreid. Ze verkopen niet alleen voedingssupplementen, maar ook sportkleding, superfoods en verse maaltijden. Ze bedienen zo de hele markt. “Maar daarnaast zijn we ons bewust van het belang van goede persoonlijke service. Onze klantenservice bestaat niet uit commercieel opgeleide collega’s, maar uit voedingsdeskundigen die echt advies kunnen geven. Heb jij vragen over je voedingsschema en past een banaan daar net zo goed in als een supplement, dan zullen we dat altijd zeggen”, aldus Van der Heij.

De afgelopen jaren ziet Body & Fit een duidelijke verschuiving in haar focus. Waar ze eerst voornamelijk gericht waren op acties en service, richten ze zich nu ook steeds meer op branding en lifestyle. De samenwerking met social influencers speelt daarbij een belangrijke rol. “Maar we hebben 1 harde regel: We werken alleen samen met influencers die echt achter Body & Fit staan en geloven in ons merk en onze producten. De content moet echt zijn.”

Eerst Duitsland, dan de rest

Body & Fit werkt hard aan een nieuwe website. Die lanceren ze eerst in Duitsland. Een bewuste keuze, aangezien ze al wel veel Duitse klanten mochten verwelkomen, maar nog geen officiële Duitse shop hebben. Zo kunnen ze testen, verbeteren en de website vervolgens lanceren in Nederland en hopelijk andere landen.

De website vertalen naar een andere taal is één ding, maar kennis hebben van de cultuur is minstens zo belangrijk, vindt Body & Fit. ‘”Als ik 1 tip mag geven, dan is het dit: Wees je bewust van andere culturen. Dat kan echt het verschil maken. En focus je op je belangrijkste USP. In het geval van Body & Fit is dit de service die wij leveren aan onze klanten, ondersteund door de snelle doorontwikkeling van onze producten.” Body & Fit heeft Duitse medewerkers aangenomen om de Duitse shop helemaal cultuurverschilproof te maken. Ze willen zoveel mogelijk in huis doen, om de kwaliteit hoog te houden. Maar ze beseffen tegelijkertijd dat het een grotere uitdaging wordt om op dezelfde manier te gaan verkopen in Italië en Portugal. De Cross-Border Bootcamp gaat hen daar hopelijk bij helpen.


Voordelen Lidmaatschap

Ben jij nog geen lid van Thuiswinkel.org? Als lid profiteer je van vele voordelen:
  • Mogen voeren van het Thuiswinkel Waarborg
  • Mogen voeren van het Ecommerce Europe Trustmark
  • Behartiging van jouw belangen op landelijk en Europees niveau
  • Gratis marktonderzoeken, evenementen en juridisch advies
  • Ondersteund door de Consumentenbond
  • Gebruik maken van Thuiswinkel Waarborg Reviews
Word lid