4 februari 2016

Consumentencampagne Thuiswinkel Waarborg pakt goed uit!

Meisje met een 'verkeerde' muis in haar hand

Tijdens de feestdagenperiode hebben we samen met onze leden het Thuiswinkel Waarborg extra onder de aandacht gebracht. Het doel: consumenten voorlichten over veilig online shoppen. Het Thuiswinkel Waarborg is on- en offline veel zichtbaar geweest én we hadden een verdubbeling van het bezoek naar de landingspagina Thuiswinkel.org/consumenten

Campagne bereikt meer dan 7 miljoen mensen 

De campagne bestond uit twee elementen: een print- en online advertentiecampagne via de grote media (zoals Margriet, Ouders van Nu, Nu.nl en Kieskeurig.nl) én een socialmediacampagne waar onze leden aan mee konden doen. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met digital agency GuiltyPeople (www.guiltypeople.nl).

Gepersonaliseerd campagnemateriaal voor leden

Onze leden ontvingen gepersonaliseerd campagnemateriaal, zodat ook zij de boodschap van veilig online shoppen op social media konden delen vanuit hun eigen naam. Tegelijkertijd konden onze leden hiermee laten zien dat ze het Thuiswinkel Waarborg voeren. Jacqueline: “Daar hebben we mooie voorbeelden van gezien, onze leden hebben de campagne creatief ingezet.”

Download factsheet

Onbetrouwbare webshops kunnen onaangenaam verrassen

Strategy director van GuiltyPeople Gideon Schipaanboord: “In een tijd waarin we meer dan ooit online aankopen doen, neemt het belang van veiligheid ook toe. We speelden ludiek in op de onzekerheid van webshops zonder keurmerk.”

“De consumentencampagne heeft het Thuiswinkel Waarborg goed onder de aandacht van de consument gebracht. In 2016 zullen we de campagne voortzetten. Zo kunnen we consumenten blijvend informeren en het Waarborg nog meer lading geven voor onze leden,” besluit Jacqueline.

Wil jij ook profiteren van de consumentencampagne?

Word nu lid van Thuiswinkel.org en profiteer ook van alle andere voordelen! Wist je dat 72% van de online shoppers eerder koopt bij een webwinkel met het Thuiswinkel Waarborg? Het is het meest bekende keurmerk: 93% van de shoppers kent het Thuiswinkel Waarborg.
Voordelen van lidmaatschap of Lid worden