26 januari 2016

Https nu officieel een belangrijke indicator voor SEO in Google

Blogpost Kelly van Duin – Xolphin SSL Certificaten – Business partner

Het woord SEO met pijlen omhoog er op

Sinds eind 2014 had https al positieve invloed op SEO, maar de mate was nog relatief beperkt. Google vindt dat browsen een privé-interactie moet zijn tussen de website en de gebruiker en dat daar niemand tussen moet komen. Als logisch gevolg daarvan heeft Google op 17 december 2015 aangekondigd dat zij https zwaarder gaat laten wegen bij het indexeren van websites. Hiermee zet Google weer een stap richting een nog veiliger internet.

Voorwaarden

Google gaat https websites in verhouding hoger indexeren, als onder andere aan onderstaande eisen wordt voldaan:

 Https wordt de standaard

 

Een veilige website wordt steeds belangrijker. Consumenten én leveranciers worden zich steeds bewuster van het belang van veilig internetgebruik. Google overweegt al om de weergave van SSL certificaten in Google Chrome aan te passen: websites zonder SSL certificaat geven een waarschuwing, websites met een standaard SSL certificaat geven geen melding of visueel kenmerk en websites met uitgebreide validatie worden duidelijk visueel benadrukt. Als Google deze overweging werkelijkheid maakt, dan wordt https daarmee de standaard. Het is nu al zo dat een groene adresbalk (uitgebreid SSL certificaat) zorgt voor een hogere conversie voor webwinkels, dit verschil zal dan naar verwachting nog groter worden.

SSL certificaat voor kleine webwinkel

Veel grote bedrijven maken al gebruik van SSL certificaten, vaak met een groene adresbalk. Grote webwinkels en bijvoorbeeld banken nemen een veel groter risico met de uitwisseling van grote hoeveelheden gevoelige gegevens. Vanuit de consument gezien is het juist voor kleine webwinkels belangrijk om gebruik te maken van (uitgebreide) SSL certificaten. Grote bedrijven als bijvoorbeeld bol.com hebben bij veel consumenten al vertrouwen gewonnen en de consument weet dat er daadwerkelijk een bedrijf achter zit. Kleine onbekende webwinkels moeten het vertrouwen van de consument nog winnen. Uit onderzoek blijkt dat een groene adresbalk de consument vertrouwen geeft en hierdoor bijdraagt aan een betere conversie. Naast dat https de SEO van een website verbetert, helpt het dus ook de conversies te verhogen onder de bezoekers die met behulp van onder andere SEO worden gegenereerd.

Verbeter je SEO én resultaat met behulp van https

Er zijn dus genoeg redenen om een SSL certificaat aan te schaffen:

  1. Https heeft een positieve invloed op SEO
  2. De consument heeft meer vertrouwen in een website met een groene adresbalk, waardoor de conversies stijgen
  3. Http wordt naar verwachting binnenkort als onveilig aangemerkt
  4. Verantwoord omgaan met de gegevens van klanten en website bezoekers

 Wil je meer weten over SSL certificaten (en groene adresbalken)? Wij praten je graag bij!

Foto van Kelly van DuinAuteur: Kelly van Duin – Marketeer bij Xolphin SSL Certificaten

Thuiswinkel.org business partner
Xolphin SSL Certificaten
W.M. Dudokweg 39
1703 DA HEERHUGOWAARD

www.sslcertificaten.nl