11 februari 2016

Zo laat jij op social media zien dat jij helemaal Thuiswinkel Waarborg bent

Blogpost Coen Koppen

Lodewijk Mode voor Mannen - feestpost Facebook

Het behalen of behouden van je Thuiswinkel Waarborg certificering is niet alleen voor jezelf een feestmomentje maar ook iets om oprecht trots op te zijn. Laat daarom niet alleen op je website zien dat je tot de beste webwinkels van Nederland behoort maar toon dit ook op social media. Uit onderzoek van ACM/GfK blijkt dat 93% van de consumenten het Thuiswinkel Waarborg kent en 85% het Waarborg vertrouwt. Hierbij 4 slimme tips om via social media gebruik te maken van dit vertrouwen!

1. Maak spetterend beeldmateriaal voor op social media met het Thuiswinkel Waarborg-logo

Social media zijn zeer visuele platformen waar tegenwoordig beeld vrijwel de standaard is geworden om aandacht te trekken en te behouden. Zorg daarom dat je leuk beeldmateriaal maakt in de eigen huisstijl waarin je het Thuiswinkel Waarborg-logo verwerkt.

Een leuk voorbeeld is de feest-tweet van JOSHV na het behalen van het keurmerk:

feest-tweet JOSHV na het behalen van het Thuiswinkel Waarborg

Ook Independent Insurances heeft op een mooie manier het behalen van hét certificaat laten zien op Facebook:

indepent facebook post met certificaat van Thuiswinkel Waarborg

Tip: maak bijvoorbeeld gebruik van de online tools Canva en PlaceIt voor het maken van eigen beeld.

2. Maak foto’s van jullie feestmoment op kantoor

Wanneer je toch op kantoor een feestmomentje hebt, maak dan even een paar foto’s (of een video). Dit geeft je klanten en fans een leuk inkijkje in de winkel en de personen achter de webshop. Social media lenen zich uitstekend voor dit soort persoonlijke uitingen. Hier word je als webshop herkenbaar en benaderbaar door. Én vergeet ook hier niet het Thuiswinkel Waarborg-logo een prominente plek te geven om betrouwbaarheid uit te stralen.

Uit dit voorbeeld van Lodewijk Mode voor Mannen blijkt wel dat deze persoonlijke momentjes in de smaak vallen op social media:

Lodewijk Mode voor Mannen - feestfoto na het behalen van het certificaat

3. Combineer het vermelden van jouw Thuiswinkel Waarborg met een winactie voor maximaal bereik

Door een winactie te koppelen aan een post over het behalen of behouden van jouw keurmerk straal je tegelijkertijd betrouwbaarheid uit en zorg je dat dit door zo veel mogelijk mensen gezien wordt.

RicoModa heeft dit slim toegepast door op meerdere kanalen aandacht te vestigen op het keurmerk en de winactie, en door te sturen op hun Facebook-pagina. Daar heb je uitgebreide mogelijkheden om klanten en fans aan je te binden door ze bijvoorbeeld in te laten schrijven voor een nieuwsbrief:

RicoModa combineert een win een riem-actie aan het behalen van het keurmerk

4. Neem het Thuiswinkel Waarborg-logo op in jouw social media headers, banners én vermeld dit af en toe in jouw posts

Door op meerdere plekken in jouw webshop het keurmerk te tonen vergroot je het vertrouwen van de klant en dat helpt weer bij conversie. Maar dit kun je natuurlijk ook uitstekend doortrekken naar jouw social media kanalen. Dit kun je gemakkelijk doen door het logo op te nemen in de verschillende headerplaatjes op Facebook, Twitter, etc. Headers zijn de grote afbeeldingen aan de bovenkant van social media accounts. Zoek hier de juiste afmetingen voor headers op Facebook, Twitter, Youtube en andere social media.

Kijk bijvoorbeeld hoe Cameratools dit heeft gedaan bij hun Twitterprofiel en hoe ze hun lidmaatschap vermelden bij deze post over hun nieuwe website:

Cameratools viert nieuwe website en vermeld daarbij het Thuiswinkel Waarborg

En hoe Superbak.nl dit verwerkt in banners:

bannerpost van superbak.nl met keurmerk

Tip: wil je zeker weten dat jouw plaatje er perfect uit ziet? Zorg dat je de juiste afmetingen voor plaatjes op social media gebruikt. Er zijn meerdere online tools zoals het eerder genoemde Canva die hiervoor vaste formats bieden.

Wil je meer tips over het uitdragen van jouw lidmaatschap?

Tips en leuke voorbeelden van Thuiswinkel.org-leden voor het uitdragen van jouw Thuiswinkel Waarborg


Coen KoppenAuteur: Coen Koppen

Coen Koppen is social media en marketingmedewerker bij Thuiswinkel.org. Een van zijn inspiraties is de uitspraak van Doug Kessler: "Traditional marketing talks at people. Content marketing talks with them."