12 januari 2016

Negen e-commerce bedrijven pitchen voor een plek in de Cross-Border Bootcamp

Wereldbol met een wederzijdse pijl van Amerika naar Europa en Europe naar Amerika

De Cross-Border Bootcamp, die op 6 december werd gelanceerd door de Cross-Border E-Commerce Werkgroep van ShoppingTomorrow, is met veel enthousiasme ontvangen door ondernemend Nederland. Binnen één maand kwamen er maar liefst 95 inschrijvingen binnen. Dit laat zien dat de Nederlandse e-commerce ondernemers druk bezig zijn met het verkennen van kansen buiten de landsgrenzen. Ook toont het de enorme behoefte aan kennisdeling over cross-border e-commerce aan. Vandaag mogen we de negen bedrijven bekend maken, die met een pitch op de Webwinkel Vakdagen mee gaan dingen naar één van de drie plekken in de Bootcamp.

Op de website www.cross-border-bootcamp.com hebben bedrijven zich ingeschreven door hun motivatie achter te laten. Een grote diversiteit aan bedrijven wilde deze kans pakken: merken, retailers en producenten, zo wel pure players als multichannel spelers uit verscheidene branches schreven zich in. Uit alle aanmeldingen selecteerden de experts een eerste groep van negen kandidaten: Zij zullen tijdens de Webwinkel Vakdagen op 20 Januari 2016 gaan pitchen om hun plek bij de laatste drie te verwerven. Dit zijn de negen kandidaten:

Tijdens de sessie van de cross-border werkgroep op de Webwinkel Vakdagen zullen de drie winnaars om 14h00 in de zaal Logistiek & Klantcontact bekend gemaakt worden. De drie winnaars worden elk met een team van 7 experts gematcht die hen gedurende zes maanden gaat helpen om hun cross-border e-commerce droom te verwezenlijken. Daarbij komen, toegespitst op de behoeftes van de kandidaat, onderwerpen als logistiek, data, content, lokalisering en betalingsverkeer aan bod.

De experts worden ondersteund door drie studentes commerciële economie van de Hogeschool van Amsterdam, die onder leiding van docente Sjoukje Goldmann in het kader van hun afstudeerscriptie een strategisch plan voor de drie winnaars gaan uitwerken.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website www.cross-border-bootcamp.com, waar het publiek met een blog op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van dit project. Volg hen ook op Twitter: @CB_Bootcamp.

ShoppingTomorrow

ShoppingTomorrow (voorheen Shopping2020) is een platform waar professionals uit de retailbranche gezamenlijk continu de ontwikkelingen van consumentengedrag, technologie en de (internationale)markt verkennen en tot concrete acties komen om hun eigen concurrentiepositie en die van Nederland te verbeteren. Het onderzoeksplatform is geïnitieerd door Thuiswinkel.org en wordt ondersteund door 24 branche- en belangenverenigingen, van de ANVR (reizen) tot en met het Verbond van Verzekeraars.

Werkgroep ‘Cross-Border’

De werkgroep Cross-Border E-Commerce is een gedreven groep vakmensen die zich buigen over het online verkopen buiten de landsgrenzen. Voorzitter van de werkgroep is Jeroen Leenders, Global Marketing en Sales Director van Salesupply. De leden van de groep zijn werkzaam bij Spring Global Mail, Webpower, Locwork Orange, Bakker Hillegom, Thuiswinkel.org, bol.com, Hema, Under Armour, Bugaboo, Noppies, Prins Petfoods, Men’s Bag Society, Friesland Campina, Fonq.nl, Lampdirect.nl, de KvK, de Hogeschool van Amsterdam en PostNL.