6 januari 2016

Hoe belangrijk zijn klantbeoordelingen voor jouw webshop?

Afbeelding van een poppetje en vijf sterren met een pen erbij, staat voor reviews

Om te zorgen voor meer conversie is vertrouwen van je (potentiële) klanten van groot belang. Er zijn verschillende manieren om voor vertrouwen te zorgen: het voeren van een keurmerk, heldere contactgegevens, het aanbieden van verschillende betaal- en afleveropties en je houden aan je afspraken… Maar je kunt ook gebruikmaken van je bestaande klanten om nieuwe klanten te werven. Bijvoorbeeld door ze een review in te laten vullen. Wist je dat klantbeoordelingen bij 72% van de consumenten invloed hebben op de aanschaf van een product of een dienst?

Onlangs brachten DTG en GfK een onafhankelijk onderzoek uit over het belang van online reviews. Dit onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1500 consumenten. De belangrijkste motivatie van consumenten voor het gebruik van beoordelingen is het verkleinen van de kans op het maken van een verkeerde keuze. Gebruikerservaring en informatie over prijs/kwaliteitverhouding worden als de belangrijkste aspecten in een klantbeoordeling gezien. Klanten willen niet alleen zichzelf behoeden voor verkeerde keuzes, maar ook anderen waarschuwen.

Onafhankelijke aanbieder zorgt voor meer vertrouwen

Voor het plaatsen van reviews kun je je eigen website gebruiken, maar het is beter om een onafhankelijke partij in te schakelen. Onafhankelijkheid, relevante informatie en toetsbaarheid zijn namelijk doorslaggevend voor de betrouwbaarheid van een beoordelingswebsite. Daarnaast wordt gekeken naar recentheid, echtheid, aantal reviews en diversiteit. Klanten die relatief vaak een beoordelingssite bekijken, raadplegen dan ook alleen een website met klantbeoordelingen als ze zeker weten dat er betrouwbare klantbeoordelingen op staan.

Thuiswinkel Waarborg Reviews

Een van de onafhankelijke partijen die een online reviewsysteem aanbiedt is KiyOh. In samenwerking met Thuiswinkel.org hebben zij het Thuiswinkel Waarborg Reviewsysteem opgezet. Exclusief voor leden van Thuiswinkel.org mogen dit systeem gebruiken. Door de betrouwbaarheid van het onafhankelijke reviewsysteem én de bekendheid en vertrouwen in het Thuiswinkel Waarborg, kun je optimaal gebruik maken van de voordelen van klantbeoordelingen. En dat tegen de laagste prijs van Nederland.

Enkele voordelen van Thuiswinkel Waarborg Reviews

 • Eenvoudig en snel
  Je kunt binnen enkele dagen starten met het reviewsysteem
 • Automatisch uitnodigingen versturen
  Jij bepaalt hoeveel dagen na aankoop je klanten een verzoek ontvangen
 • 100% eigenaar van de data
  De opgebouwde reviews blijven jouw eigendom en mag je vrij hergebruiken
 • Sterkere marketing
  Toon je beoordelingen (en sterren) in de Google Adwords-advertentie en in Google Shopping
 • 14 dagen gratis op proef
 • Goedkoopste van Nederland
  Voor slechts € 12,50 p.m. kun je 250 uitnodigingen p.m. versturen.
 • Makkelijke overstapservice als je van een andere aanbieder komt 

 

Wil jij meer vertrouwen met reviews in jouw webshop?

Meld je aan voor Thuiswinkel Waarborg Reviews. Al 750 leden gingen je voor!